EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Află MODELELE de SUBIECTE pentru elevii de clasa a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Află MODELELE de SUBIECTE pentru elevii de clasa a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a, care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională, au la dispoziție, începând de astăzi, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte în vederea pregătirii

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Ministerul Educaţiei precizează că modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În același timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: Care este calendarului examenului pentru clasa a VIII-a

Ne puteți urmări și pe Google News

Modul în care se vor desfășura probele la evaluarea națională pentru clasa a VIII-a din anul școlar 2017-2018 a fost stabilit recent de Ministerul Educației Naționale (MEN). Elevii se vor putea înscrie între 4 și 8 iunie 2018 pentru a susține evaluarea, adică până la data când termină cursurile.

Calendarul de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul şcolar 2017-2018, a fost aprobat recent prin Ordinul MEN nr. 4.793/2017, care a apărut vineri în Monitorul Oficial.

Practic, înscrierea la evaluarea națională se va face în perioada 4-8 iunie 2018 (8 iunie 2018 fiind și data la care se finalizează cursurile la clasa a VIII-a în acest an școlar).