Evenimentul Zilei > Politica > Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, în plenul PE: „Propun să implementăm un mecanism european de schimbare de bune pratici între statele europene pentru reducerea şomajului”
Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, în plenul PE: „Propun să implementăm un mecanism european de schimbare de bune pratici între statele europene pentru reducerea şomajului”

Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, în plenul PE: „Propun să implementăm un mecanism european de schimbare de bune pratici între statele europene pentru reducerea şomajului”

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureșan, a avut, astăzi, în plenul PE, o intervenție pe tema reducerii șomajului în rândul tinerilor. El a propus implementarea unui mecanism european de schimbare de bune pratici între statele europene pentru reducerea şomajului, pentru a se vedea ce măsuri au funcționat în statele cu șomaj redus.

"Şomajul în rândul tinerilor este mult prea ridicat în Europa. Orice măsură care poate duce la reducerea şomajului, care dă unui tânăr ocazia de a face un stagiu, o practică, este binevenită. În acest sens, garanţia pentru tineri este utilă. Dar avem nevoie de mai mult. Un tânăr fără loc de muncă nu îşi doreşte încă un stagiu neplătit, ci îşi doreşte un loc de muncă stabil şi bine plătit pentru a putea întemeia o familie, a îşi cumpăra o casă. Iar locurile de muncă sunt create în primul rând de sectorul privat, de întreprinzători, de IMMuri, de mici afaceri de familie. Datoria noastră ca oameni politici este să punem la dispoziţia investitorilor un cadru în care ei să aibă încredere, o economie sănătoasă, competitiva  în care ei să poată înveşti. Asta va genera locuri de muncă stabile şi plătite", a arătat Siegfried Mureșan.

Potrivit acestuia, Europa are nevoie de reforme pentru a fi atractivă pentru investitori, drept pentru care și-a invitat colegii europeni să lucreze împreună de-a lungul următoarelor luni pentru a implementa reforme economice în Europa.

"În plus, nivelul şomajului în rândul tinerilor diferă foarte mult de la un stat la altul: peste 50% în Spania şi Grecia, sub 10% în Germania. Domnule comisar, propun să implementăm un mecanism european de schimbare de bune pratici între statele europene pentru reducerea şomajului. Să vedem ce măsuri au funcţionat în state cu şomaj redus şi cum pot fi aplicate cu succes şi în alte state", a declarat europarlamentarul PMP.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: