De la 1 mai, guvernul argentinian a introdus un nou program de măsuri stricte pentru „zonele roșii” – reducerea traficului, interzicerea întâlnirilor șia  cursurilor online – care afectează în principal capitala, Buenos Aires și localităţile din jur, precum și alte mari oraşe.

Germania elimină restricțiile impuse persoanelor vaccinate

Germania va relaxa restricțiile pentru persoanele imunizate, foarte probabil încă din weekendul viitor. Măsurile au fost convenite de grupurile parlamentare ale partidelor guvernamentale, CDU / CSU și SPD, conform celor anticipate de publicaţia Bild. Când noile măsuri vor intra în vigoare, persoanele imunizate nu vor fi nevoite să nu mai circule în intervalul 22:00 și 05:00, nu vor mai trebui să prezinte teste rapide negative pentru accesarea magazinelor neesențiale și a altor servicii (muzee și parcuri de distracții, printre altele) și nu vor trebui să respecte regulile de carantină. Mai mult, imunizații se vor putea întâlni fără limitări și nu vor mai fi supuşi majorităţii restricţiilor.

Pfizer donează Indiei medicamente pentru tratamentul Covid în valoare de 70 de milioane de dolari.

“Suntem profund îngrijorați de situația Covid din India și inimile noastre se îndreaptă către voi, celor dragi vouă și tuturor indienilor”, a declarat Albert Bourla, președinte și CEO al Pfizer. Cu aceste cuvinte, Pfizer anunță livrarea unui lot de medicamente, în valoare de 70 de milioane de dolari, de la centrele de distribuție din Statele Unite, în Europa și în Asia, India.

Von der Leyen: „Să reluăm turismul”. UE permite intrarea persoanelor vaccinate, dar cu o frână de urgență anti-variante

Comisia a propus statelor membre să relaxeze restricțiile privind călătoriile neesențiale, însă intenționează să poată restricționa rapid şi accesul din țările afectate de variante. Copiii scutiţi de  vaccinare ar trebui să poată călători cu părinții lor vaccinați dacă au efectuat un test cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Ema evaluează utilizarea serului Pfizer-BioNTech la adolescenți

Agenția Europeană pentru Medicamente a început să evalueze utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani, anunţă un comunicat difuzat de  EMA.

Marea Britanie ar putea anula distanțarea

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că există „mari șanse” de a putea elimina, până pe 21 iunie, obligația de a păstra o distanță de cel puțin un metru pentru a preveni infecțiile cu Covid 19. În acelaşi timp însă, premierul britanic a frânat reluarea călătoriilor turistice din Regatul Unit în străinătate, confirmând intenția de a permite unele deschideri începând cu 17 mai, cu prudență și limitări stricte pentru a nu alimenta riscul asociat cu variantele virusului și posibilitatea de a reimporta cazuri de Covid din străinătate. Întrebat despre intenția guvernului de a întocmi o „listă verde” a țărilor străine cu risc mai redus în care să poată fi reluate călătoriile în scop turistic, Johnson a spus că „atunci când va fi posibil” va face un anunț în acest sens.

Redeschideri în Franţa

Şfârşitul interdicțiilor de călătorie și revenirea parțială la şcoală a elevilor de gimnaziu și liceu: începând de luni,  măsurile anti-Covid încep să se relaxeze şi în Franța, care se confruntă cu un scădere lentă, dar graduală, a numărului spitalizărilor. În ajunul acestor redeschideri, numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă a rămas stabil la aproximativ 5.600 de pacienți, potrivit datelor de la Public Health France.