Evenimentul Zilei > Social > Europa caută personal medical în România
Europa caută personal medical în România

Europa caută personal medical în România

Începe cel de-al 14-lea sezon al târgurilor de joburi în domeniul medical. Salariile oferite sunt foarte motivante.

Acesta va aduce încă o dată cei mai mari recrutori din Europa și România la București. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, sâmbătă, 16 aprilie, între orele 10:00 – 16:00. Alte evenimente vor mai avea loc în: Iași, 10 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, la Casa de Cultură a Studenților; Craiova, 17 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, la Ramada Plaza Craiova; Timișoara, 23 aprilie, între orele 10:00 – 16:00 la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT).

Companii de recrutare, centre medicale, spitale naționale și internaționale vor lua parte la evenimente și vor oferi informații candidaților cu privire la sistemele medicale din diferite țări. Recrutorii caută în general medici specialiști și medici rezidenți, asistente, stomatologi, dar și îngrijitori și fizioterapeuți. Ofertele de muncă sunt în special pentru țări precum Marea Britanie, Germania, Irlanda, Danemarca, Suedia și Norvegia, dar și pentru România. La mare căutare sunt candidații cu un nivel bun de limbă engleză, germană, dar și franceză. Cu toate acestea, mulți dintre recrutori sprijină candidații cu o serie de cursuri de limbi străine.

Acest sezon aduce o noutate pentru candidați și anume organizarea de conferințe și prezentări de joburi, în cadrul cărora participanții pot afla direct de la recutori, informații cu privire la procesul de recrutare, documente necesare în vederea angajării și cele mai bune oferte de muncă oferite de Spitalele din România, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franța, Australia, Emiratele Arabe Unite sau Țările Nordice.

 Pe lângă salariile atractive, începând de la 3.200 de euro pentru medicii rezidenți și 5.000 de euro pentru medicii specialiști, angajatorii mai oferă și condiții excelente de muncă, ajutor în găsirea unei locuințe și relocarea întregii familii. De asemenea, candidații mai au și posibilitatea de a prelua cabinete private, beneficiind de tot sprijinul de care au nevoie în acest demers.

Asistenții medicali și medicii de familie sunt foarte căutați, în special în Marea Britanie, Irlanda și Germania. Salariul unui asistent medical începe de la 2.300 de euro pe lună și creste odată cu experiența și specializarea, iar cel al unui medic de familie de la 5.500de euro pe lună și poate ajunge până la 12.500 de euro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.