Europa, ameninţată de radicalii islamişti

Europa, ameninţată de radicalii islamişti

Un combatant islamist care se prezintă sub numele de Abu Hamsa a ameninţat în limba germană aliaţii europeni ai Statelor Unite cu distrugerea, într-o înregistrare video postată pe Internet, a anunţat vineri poliţia criminalistică germană.

"Conţinutul nu schimbă cu nimic situaţia nivelul de ameninţare din prezent", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei criminalistice, Michael Albertz, confirmând existenţa aceste înregistrări, dezvăluită de postul public german de televiziune ARD.

Numeroase înregistrări video conţinând ameninţări teroriste transmise în limba germană au fost deja identificate de la începutul acestui an, printre care se află şi cele atribuite unei organizaţii islamiste din Uzbekistan, apropiată de al-Qaida.

Miercuri, s-a deschis la Duesseldorf un proces împotriva a patru presupuşi terorişti care intenţionau să organizeze atentate importante în Germania, proces care ar putea dura doi ani. Aceştia ar deţine materiale cu care ar putea produce bombe de zece ori mai puternice decât cele folosite în timpul atentatelor teroriste care au avut loc la Londra în 2005.

Sursa:Mediafax

Ne puteți urmări și pe Google News