Euro 2024: Edi Iordănescu, lăudat de selecționerul Belgiei și de presa spaniolă

Euro 2024: Edi Iordănescu, lăudat de selecționerul Belgiei și de presa spaniolă Sursa Foto: Arhiva EVZ

Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei consideră că echipa pe care o antrenează pornește cel puțin teoretic din postura de favorită pentru optimile Euro 2024. Dar, adaugă tehnicianul, elevii lui Iordănescu nu trebuie subestimați.

Euro 2024: Ieri seara, elevii lui Edi Iordănescu și-au aflat adversarii pe care îi vor întâlni la turneul din Germania. România face parte din grupa E și se va bate cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea din play-off-ului B programat în martie anul viitor.

Euro 2024: Belgia pornește ca favorită în grupa E

Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei consideră că echipa pe care o antrenează pornește cel puțin teoretic din postura de favorită pentru optimile Euro 2024. Însă, tehnicianul belgian a evidențiat faptul că naționala României este o echipă tânără și talentată. Ianis Hagi și Radu Drăgușin sunt doar doi dintre jucătorii care i-au atras atenția.

Ne puteți urmări și pe Google News

„România a câştigat grupa în faţa Elveţiei. Este o echipă foarte tânără şi foarte talentată, cu câţiva jucători interesanţi, cum ar fi Hagi, un nume mare, fiul lui Gheorghe. Dar nu este doar el: Drăguşin, de exemplu, este un fundaş central solid. Ca să menţionez doar câteva nume, dar deja îi cunosc puţin", a spus tehnicianul, după tragerile la sorți pentru grupele Euro 2024, potrivit La Libre.

Socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg

Dar, a completat Domenico Tedesco, la turneul Euro 2024 nu există un adversar ușor. Pe principiul socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, Tedesco a subliniat că nu calculele matematice aduc victoria, ci evoluția de pe teren a jucătorilor. În acest sens a dat și exemplul Slovaciei care deși a avut o grupă grea s-a calificat de pe locul doi la Euro 2024 cu doar două meciuri pierdute în fața Portugaliei.

„Ar fi ciudat să spunem că, pe hârtie, nu suntem favoriţi în această grupă. Pare mai uşoară decât Grupa B (Spania, Croaţia, Italia şi Albania, n.r.). Dar cu toţii suntem în fotbal de suficient timp pentru a şti că hârtia nu este adevărul, iar hârtia nu este terenul", a afirmat selecționerul Belgiei.

Slovacia, de exemplu, a terminat pe locul 2 în spatele Portugaliei. A pierdut doar două meciuri, ambele în faţa Portugaliei: 1-0 şi 3-2. Acesta este doar un exemplu al diferenţei dintre hârtie şi teren". El se aşteaptă la o oarecare adversitate împotriva rivalilor săi”, a adăugat tehnicianul.

Presa spaniola a remarcat parcursul naționalei din preliminariile Euro 2024

Jurnaliștii de la AS au analizat la rândul lor adversarele pe care le poate întâlni Spania la turneul Euro 2024. Ibericii au remarcat evoluția tricolorilor care au încheiat campania de calificare fără înfrângere. Spaniolii au subliniat efortul selecționerului Edi Iordănescu de a construi un lot, unit, în jurul fotbaliștilor veterani.

Drăgușin a fost remarcat și de presa din Spania, care deși joacă în Arabia Saudită a avut o evoluție remarcabilă în preliminariile Euro 2024.