Evenimentul Zilei > EVZ Special > EURO 2020. Presiuni pe Casa Regală după ce Anglia a ajuns în finală. Britanicii sunt în delir
EURO 2020. Presiuni pe Casa Regală după ce Anglia a ajuns în finală. Britanicii sunt în delir

EURO 2020. Presiuni pe Casa Regală după ce Anglia a ajuns în finală. Britanicii sunt în delir

Suporterii britanici cer titlul de cavaler pentru antrenorul Gareth Southgate, care a dus echipa Angliei în finala Campionatului Europena EURO 2020.

Managerul Angliei, Gareth Southgate a fost lăudat de fanii în delir, pentru victoria obținută în fața echipei naționale de fotbal a Danemarcei. Aceștia au cerut ca Southgate să fie înnobilat pentru victoria care a dus Anglia în finața lui EURO 2020, după cum relatează publicația Express.

Echipa de fotbal a Angliei și-a asigurat locul în finala lui EURO 2020 după ce a depășit, miercuri seara, echipa Danemarcei. Jocul, care s-a desfășurat pe celebra arenă londoneză Wembley, s-a încheiat cu scorul final 2 – 1. Un gol în prelungiri al lui Harry Kane a trimis Anglia în prima finală importantă a unui turneu, de la Cupa Mondială câștigată de Anglia în 1966.

Cu victoria de miercuri seara s-a încheiat o lungă perioadă de așteptare, pentru fotbalul britanic, de 55 de ani.

Fanii în delir cer înnobilarea lui Southgate

După victoria din semifinala cu Danemarca, fanii entuziaști ai Angliei și-au manifestat bucuria pe rețelele de socializare. Ei au cerut titlul de cavaler pentru antrenorul Angliei ca o recunoaștere a realizărilor sale. Pentru că a dus echipa în finala Campionatului European.

„OMG, mă simt epuizat mental și emoțional după acest joc”, a scris unul dintre suporterii englezi.

„Știam că va fi un joc greu, dar am reușit!! – Ridică-te, Sir Gareth Southgate”;

„Domnul prim-ministru Lord Gareth Southgate”;

„Mulțumesc Gareth Southgate. Mulțumesc – mulțumesc – mulțumesc. Aveam 15 ani când am văzut ratarea din ’96 (Gareth Southgate a ratat, pe Wembley, la loviturile de departajare în semifinala pierdută de Anglia la Euro 1996 – n. red.). Ai obținut o victorie în ziua deschiderii, ai [învins] Germania și ne-ai dus într-o finală. Orice s-ar întâmpla acum, domnule … uau. Mulțumesc”;

„O singură victorie de la Sir Gareth”, au fost câteva dintre mesajele postate de suporterii englezi pe reelele de socializare.

Cele trei semifinale pierdute de Anglia

Actualul antrenor al echipei de fotbal a Angliei a ratat, ca jucător, un penalty, împotriva Germaniei, în semifinala Campionatului European din 1996.

Cu victoria împotriva Danemarcei, echipa Angliei a spart șirul înfrângerilor din semifinalele turneelor importante. Astfel, în 1990, Anglia a pierdut în semifinala Campionatului Mondial din Italiei, în 1996 a ratat, în fața Germaniei, șansa de a juca o finală de Campionat European, iar în 2018 a pierdut, din nou, a treia oară, șansa de a juca o finală de Campionat Mondial.

Anglia se va confrunta cu Italia în finala EURO 2020, duminică, începând de la ora 20.00.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: