EURO 2020. Anglia câștigă semifinala cu Danemarca și se va bate cu Italia pentru trofeul Campionatului European

EURO 2020. Anglia câștigă semifinala cu Danemarca și se va bate cu Italia pentru trofeul Campionatului European

Anglia va evolua în finala Campionatului European, împotriva Italiei. Confruntarea se va disputa, duminică, pe „Wembley”, de la ora 22.00.

Anglia va evolua în finala Campionatului European, după succesul obținut, miercuri, pe „Wembley”, împotriva Danemarcei, scor 2-1 după prelungiri. Nordicii au deschis scorul prin Mikkel Damsgaard (30), iar gazdele au egalat datorită unui autogol marcat de Simon Kjaer în minutul 39. În repriza a doua nu s-a mai înscris și s-a intrat în prelungiri. Acolo unde Hary Kane a punctat imediat după ce ratase o lovitură de la 11 metri, apărată de Schmeichel.

Anglia merge în finală, acolo unde s-a calificat și Italia, învingătoare, în semifinala cu Spania (1-1 și 4-2 după executarea loviturilor de departajare). Stadionul „Wembley” va găzdui și cea de-a doua semifinală, dar și ultimul act al competiției.

Anglia este singura echipă de la Euro 2020 care nu a primit gol

Anglia este paralizată cu câteva ore înaintea partidei cu Danemarca. Una istorică pentru ambele naționale. Englezii au câștigat doar un trofeu major la nivelul primei reprezentative, Campionatul Mondial găzduit în Albion, în 1966. Danezii au triumfat la Campionatul European din 1992, atunci când au luat locul Iugoslaviei, țara calificat la turneu, dar suspendată de UEFA din cauza războiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Naționala Angliei este singura care nu a primit gol până acum. Iată rezultatele înregistrate de trupa pregătită de Gareth Southgate: 1-0 cu Croația, 0-0 cu Scoția, 1-0 cu Cehia, 2-0 cu Germania și 4-0 cu Ucraina.

De partea cealaltă, danezii au început foarte prost turneul. Cu un eveniment șocant. Cel mai bun fotbalist danez, Christian Eriksen, a suferit un stop cardiac la finalul primei reprize pe care echipa sa o juca, la Copenhaga, contra Finlandei. După momente de panică, mijlocașul a fost salvat de paramedici. Jocul a fost reluat, oaspeții au marcat și s-au impus cu scorul de 1-0.

Danemarca s-a ridicat atunci când nimeni nu mai credea

Danezii păreau a fi cu moralul la pământ, iar în al doilea joc au fost învinși, tot acasă, de Belgia, scor 1-2. Însă, succesul din ultima etapă, scor 4-1 cu Rusia, le-a dat dreptul nordicilor să meargă în fazele eliminatorii. Acolo unde, în „optimi” au zdrobit Țara Galilor, scor 4-0, iar în „sferturi” au trecut de Cehia, scor 2-1.

În 1996, Campionatul European a fost găzduit de Anglia. Atunci, echipa națională a ajuns în semifinale și a fost eliminată de Germania, scor 1-1 și 5-6 după executarea loviturilor de departajare.