Condițiile sistemului sanitar în România și extinderea rețelei de gaz în mediul rural sunt două dintre temele abordate de către Eugen Tomac și Ludovic Orban.

Eugen Tomac a condiționat votul pentru învestirea Guvernului Orban. În opinia liderului PMP, investițiile în sistemul de sănătate trebuie să reprezinte o prioritate.

“Statul român, în continuare nu este pregătit. Tocmai de aceea, Guvernul viitor sper să aibă curajul, cel puțin în perioada aceasta de an de zile, să iasă din această logică în care sănătatea este pur ți simplu captivă în mâinile unor interese care nu au nicio legătură cu nevoile cetățenilor. În România mor anual cel puțin 60.000 de oameni, de boli care pot fi tratate. I-am spus aceste lucruri și premierului desemnat, Ludovic Orban, în întâlnirile pe care le-am avut, și am condiționat votul pe care îl vor da colegii mei la investirea Guvernului, de săptămâna viitoare”, a declarat președintele PMP în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri seară, la Cluj-Napoca.

Totodată, Eugen Tomac a cerut ca viitorul cabinet să dezvolte o strategie pentru extinderea rețelei de gaz în mediul rural din România.

“Cred de asemenea că viitorul cabinet are obligația ca, într-un termen cât mai scurt, să dezvolte o strategie prin care să convingem Comisia Europeană, ca în exercițiul bugetar viitor să putem utiliza o parte a fondurilor alocate României pentru proiecte ce țin de extinderea rețelei de gaze către cetățeni. În comparație cu alte state vecine nou, vecine nouă și nu numai, care nu au aceleași resurse pe care le avem noi, dar care totuși au reușit să își extindă aceste rețele de gaze către populație, către gospodării, în proporție de 85-90%. În România, acest procent este doar de aproximativ 32%, la ora actuală”, a mai declarat Eugen Tomac, potrivit Gazetadecluj.ro.