Evenimentul Zilei > Actualitate > Este greu de crezut, dar se întâmplă acum. Țara care nu a mai avut niciun caz de COVID-19 de peste 100 de zile
Este greu de crezut, dar se întâmplă acum. Țara care nu a mai avut niciun caz de COVID-19 de peste 100 de zile

Este greu de crezut, dar se întâmplă acum. Țara care nu a mai avut niciun caz de COVID-19 de peste 100 de zile

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Sănătății din țară, şi a declarat că nu există cazuri noi de coronavirus, în afara de cei care sunt izolaţi.

Noua Zeelandă a reușit cu succes să atingă 100 de zile fără niciun caz de transmitere comunitară de coronavirus, ceea ce a făcut ca țara să fie la doar câteva zile distanță de depășirea recordului său anterior.

Perioada de 100 de zile a început de duminică, 28 februarie, și înseamnă că Noua Zeelandă este aproape de a depăși cele 102 zile pe care le-a gestionat anterior în august anul trecut, înainte ca un focar necunoscut să conducă la blocarea ţării.

Noua Zeelandă ajunge la 100 de zile fără coronavirus

Deși nu există cazuri noi de transmitere comunitară, Ministerul Sănătății a raportat există 10 cazuri în izolare gestionată de la ultima actualizare a ministerului, duminică, 6 iunie.

Patru dintre cazuri sunt din Irak, trei din Filipine, două din India și unul din Rusia. În Noua Zeelandă sunt în prezent 22 de cazuri active de COVID-19. Toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare. Vietnamul, după ce nu a înregistrat timp de trei luni niciun caz de transmitere locală a infecției cu SARS-CoV-2, depune acum eforturi pentru a ține sub control un nou focar izbucnit în Da Nang.

Între timp, Melbourne, Australia, se află în a șasea săptămână de carantină din cazua creșterii numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Al doilea val de infecții din Melbourne este rezultatul întreruperii măsurilor de carantină.

Noua Zeelandă are doar 22 de cazuri de coronavirus

În actualizarea sa, ministerul Sănătăţii a menționat, de asemenea, că numărul total de cazuri de coronavirus activ în Noua Zeelandă este de 22, în timp ce numărul total confirmat al țării de cazuri este de 2.336.

Începând cu 1 iunie, 432.509 rezidenți din Noua Zeelandă primiseră prima lor doză de vaccin Pfizer anti-coronavirus , în timp ce 668.115 au fost complet vaccinați.

Autoritățile recomandă populației să nu se relaxeze pentru a nu ajunge în situația Australiei sau a Vietnamului. Directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield, a declarat că marcarea a 100 de zile fără transmitere comunitară este o etapă semnificativă, însă nu-și permit să se declare satisfăcuți.

„Am văzut în străinătate cât de rapid a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone unde fusese sub control, de aceea trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid cazurile viitoare în Noua Zeelandă” a afirmat acesta.

Reamintim că la data de 19 martie Noua Zeelandă şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi. Astfel, în ultimele trei luni, singurele cazuri au fost rezidenții care s-au întors din străinătate, dar care au fost puși în carantină.

Locuitorii țării au revenit acum la o viață normală, însă autoritățile sunt îngrijorate că oamenii refuză testarea, iar unii nu respectă nici măcar regulile de bază care țin de igienă, scrie unilad.