Neregulile constatate la Spitalul Gomoiu nu vor rămâne nesancționate, după ce DNA a decis să redeschidă un dosar penal! În 2017, pe masa procurorilor anticorupție erau neregulile constatate de Corpul de control al premierului la Spitalul Gomoiu, dar dosarul a fost închis în luna ianuarie și nu s-a mers mai departe cu ancheta.

Acum patru zile a reizbucnit scandalul la Gomoiu, cu Gabriela Firea, primarul Capitalei, de o parte și un fost consilier juridic de cealaltă. S-au adus acuze grave, inclusiv aceea că dosarul s-a clasat mult prea repede, fără ca măcar să fie căutate probe, anunță Digi 24. Pe de altă parte, DNA s-a apărat zilele trecut, susținând că în 2017 primise de la un alt Parchet ancheta referitoare la posibile nereguli existente la Spitalul Gomoiu.

La vremea respectivă, Corpul de control al primului-ministru sesizau o aprobare nelegală de către funcționari de la Asociația Spitalelor a unor plăți pentru modernizarea și echiparea Spitalului Gomoiu. Cu toate acestea, procurorul DNA care s-a ocupat de caz a decis să respingă toate acuzațiile de abuz în serviciu și a trimis suspiciunile Corpului de control, legate de o gestiune frauduloasă, la un Parchet local.

Recent, pe 4 noiembrie, DNA a redeschis dosarul, decizia luată fix în ziua în care șeful Ministerului Public anunța că procurorii verifică situația de la Gomoiu.