Gabriela Firea continuă războiul cu fostul judecător Lavinia Coțofană, demisă de la conducerea Direcției Juridice a ASSMB. Lavinia Lavinia Coțofană a acuzat-o pe primarul general al Capitalei că ar fi demis-o ilegal din fruntea direcției, acuzații respinse însă de Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a declarat , vineri seară, în direct pe B1 TV, că toate criticile care i se aduc nu sunt întâmplătoare, cauza fiind faptul că Dan Barna, candidatul USR-PLUS, „a pierdut viteză față de ceilalți contracandidați”, anunță b1.ro.

Gabriela Firea a făcut declarația după ce fostul judecător Lavinia Coțofană, demisă din fruntea Direcției Juridice a ASSMB, a făcut un denunț la DNA, reclamând posibile nereguli la Spitalul „Victor Gomoiu”.

Ea spune că ar fi constatat supraevaluări ale achizițiilor cu peste 2000%, licitații trucate și decontări ale unor lucrări care nu ar fi fost realizate. Firea a mai spus că i-a transmis lui Mihai Savin, noul director al ASSMB, sesizarea penală redactată,acesta afirmând că „o s-o prezinte la Primărie” și că va prezenta un punct de vedere, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Nu cred că este întâmplător tot ceea ce se întâmplă, ceea ce dezbateți și dumneavoastră de aproape două ore. De trei zile, aceste subiecte au acaparat practic întreaga mass-media. Într-o campanie pentru alegerile prezidențiale destul de tăcută și domoală, iată că există un vârf de tensiune. E o opinie personală. Cred că acest fapt este din cauza situației în care se află candidatul USR-PLUS, pentru că a pierdut viteză față de ceilalți contracandidați. Probabil încearcă să se resusciteze, să se reinventeze, cu aceste subiecte, în totalitate false”, a declarat Gabriela Firea, în emisiunea „Actualitatea românească” moderată de Sorina Matei.

„Această licitație s-a realizat în anul 2010, când eu eram jurnalist”

Potrivit primarului Gabriela Firea, raportul pe care Corpul de Control al premierului Tudose făcut în decembrie 2017 se referea la o licitație din anul 2010, când ea nu intrase în politică.

„Această licitație s-a realizat în anul 2010, când eu eram jurnalist. Nu eram nici măcar senator, deci nu eram în politică. Primăria Capitalei, la acea dată, 2010, a realizat o licitație pentru proiectarea și execuția Spitalului clinic pentru copii Victor Gomoiu, iar acolo este o situație similară că în curtea Spitalului Marie Curie”, a precizat Gabriela Firea. Ea a adăugat că ordinul de demarare a lucrărilor a fost dat în anul 2012. Legat de supraevaluarile lucrărilor cu un procent de 200 %, una din acuzațiile Laviniei Coțofană, Gabriela Firea a replicat : „Nu sunt pe mandatul meu, vă spun încă o dată. Eu am venit, am găsit o clădire goală, aproape finalizată, dar departe de a fi utilizată și utilă pentru copii, pentru pacienți, pentru că a trebuit să reconfigurăm întregul spital, întreaga clădire, să montăm toate circuitele medicale, să dotăm cu aparatură această clădire, să fie angajați medici.

La momentul venirii mele la Primăria Capitalei, în mijlocul lui iulie 2016, eu am găsit o clădire abandonată că și construcție, că și investiție de doi ani de zile din cauza tensiunilor, că să fiu elegantă, dintre consultant, constructor și beneficiar, adică Primăria Capitalei, deoarece existau niște facturi, pe care Primăria, prin conducerea de la acea dată, nu le recunoștea, considerând că sunt lucrări, care nu au fost cuprinse în contract și la niște sume”.

Gabriela Firea spunea că nu o cunoaște pe Lavinia Coțofană

Ea afirmă că Primăria a trimis propriul Corp de Control la Spitalul „Victor Gomoiu”, întocmind o expertiză extrajudiciară. Gabriela Firea spunea că nu o cunoaște pe Lavinia Coțofană, aducând ca argument faptul că Primăria Capitalei are peste 40 de subordonate 20 de administrații, 20 de companii.

„Avem 45.000 de angajați. ASSMB, prin directorul general, face angajări. Primarul General, nu are atribuții legale în a angaja personal în subordonate.

„Nu o cunosc pe această persoană, nu știu ce gânduri are și de ce îmi face această campanie negativă”.

Gabriela Firea i-a dat o replică și lui Vlad Voiculescu, cel care a afirmat că va sesiza și el DNA.

„Îmi pare rău că astfel de persoane nu cunosc Legea administrației publice locale. Niciun primar nu poate să dea, că pe timpuri, foc documentelor diferitelor achiziții publice, pentru că toate aceste documente sunt în SICAP. Noi nu organizăm decât licitații electronice, internaționale, validate de ANAF. Acești oameni trebuie să citească legislația și să se informeze, și apoi să afle că nimeni n-ar putea să facă așa ceva. Sunt fabulații”.