Evenimentul Zilei > Social > Episcopii Canonici din SUA: „Oamenii sunt făcuți după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”
Episcopii Canonici din SUA: „Oamenii sunt făcuți după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”

Episcopii Canonici din SUA: „Oamenii sunt făcuți după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”

Episcopii Canonici din SUA reafirmă sanctitatea vieţii: „Oamenii, fie din pântece sau din lume, sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu”
Episcopii Canonici din SUA: „Oamenii sunt făcuți după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”. Adunarea Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii a publicat un mesaj de  în care reafirmă sanctitatea vieții. Şi spune că: că viața începe din momentul concepției.
Episcopii Canonici din SUA: Oamenii au frumuseţe şi demnitate dată de Dumnezeu

„Toți oamenii, fie din pântece sau din lume, sunt făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Având frumusețe și demnitate dată de Dumnezeu. De aceea, nu vom putea accepta luarea voită și selectivă a unei vieți omenești”.

Episcopii Canonici din SUA au sfătuit să nu devenim judecători. Ci să oferim soluţii şi ajutor pentru persoanele aflate într-o situaţie delicată care poate duce la avort.

Adunarea Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii:

„Hristos este singurul conducător al lumii și judecătorul tuturor. Prin urmare, mai degrabă decât să urcăm pe scaunul Său de judecată. Şi să îi condamnăm pe cei care se gândesc la avort, suntem chemaţi să slujim tuturor și să oferim opțiuni alternative”, subliniază Episcopii.
Episcopii Canonici din SUA, despre dificulăţile financiare ale femeilor
Într-adevăr, de multe ori femeile se simt prinse și chiar forțate să ia această decizie tulburătoare. Din cauza dificultăților financiare, a respingerii familiale sau comunitare sau a altor circumstanțe dificile de viață.
Episcopii Canonici din SUA. Când povara este prea grea, noi, Biserica, trebuie să fim acolo pentru a ridica povara și a deschide ușa către alte soluții.
Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA a fost înființată în conformitate cu decizia celei de-a IV-a Conferințe Pan-Ortodoxe de la Chambésy din 2009.
În cadrul Adunării au fost înfiinţate mai multe comisii cu tematici specifice, alcătuite din episcopi membri, care sunt ajutați de consilieri laici și clerici. Mitropolitul Nicolae al celor două Americi este preşedintele Comisiei pentru Planificare Regională Canonică. Este mesajul publicat de basilica.ro.