Evenimentul Zilei > Sport > Emoții mari pentru Barcelona. Clubul a făcut rost cu greu de bani pentru prelungirea înțelegerii cu Messi
Emoții mari pentru Barcelona. Clubul a făcut rost cu greu de bani pentru prelungirea înțelegerii cu Messi

Emoții mari pentru Barcelona. Clubul a făcut rost cu greu de bani pentru prelungirea înțelegerii cu Messi

FC Barcelona a făcut rost de bani pentru a-i prelungi contractul starului argentian Lionel Messi, iar anunțul oficial este așteptat în curând.

În scurt timp clubul catalan urmează să anunțe oficial prelungirea contractului cu Messi, după cum anunță sport.es. Barcelona a făcut rost de sumele necesare pentru plata fotbalistului și va putea înregistra noul contract încheiat cu Leo Messi la Liga Spaniolă de Fotbal. Pe lângă acesta vor mai fi oficializate și alte patru trasferuri efectuate în această vară. Este vorba despre Sergio „Kun” Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay şi Emerson Royal.

Acest lucru a fost posibil după ce Liga spaniolă de fotbal a ajuns la o înțelegere cu fondul de investiţii CVC. Acesta va plăti 2,7 miliarde de euro în schimbul unei participaţii de 10 la sută la drepturile comerciale ale LaLiga. Mare parte din acești bani, în jur de 2,43 de miliarde de euro vor fi alocați cluburilor spaniole

În jur de o sută de milioane de euro vor fi rezervate dezvoltării fotbalului feminin şi fotbalului amatori.

Barcelona a făcut rost de bani pentru salarii și investiții

În urma tranzacţiei, care a fost încheiată miercuri, între Comisia delegată a LaLiga şi comitetul de investiţii al CVC, FC Barcelona va primi în jur de 270 de milioane de euro în acest sezon şi în următoarele. În urma acestei infuzii de capital clubul își va acoperi salariile, își va refinanţa datoria pe termen scurt şi finanţa investiția de pe noua arenă Camp Nou.

Aceşti bani permit clubului catalan să anunţe reînnoirea contractului vedetei Leo Messi până în 2026, în zilele următoare. Astfel, jucătorul se va putea alătura cât mai curând primei echipe pentru a relua antrenamentele.

Messi va rămâne la Barca încă cinci sezoane

Messi, care şi-a terminat contractul cu Barcelona la 30 iunie, şi FC Barcelona au ajuns la un acord de prelungire a înţelegerii în urmă cu trei săptămâni. Noul contract al jucătorului de 34 de ani va fi pe cinci sezoane, deşi în ultimele trei ar putea juca în Statele Unite unde va activa ca ambasador al grupării catalane.

Noul acord a fost posibil deoarece atacantul şi-a redus pretenţiile la jumătate și datorită banilor pe care LaLiga i-a primit de la fondul american de investiţii CVC.

Atacantul argentinain, care a cucerit de şase ori Balonul de Aur şi tot de şase ori Gheata de Aur, îşi va începe sezonul cu numărul 18 în competiţia spaniolă de top. El a înscris cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick -uri (36) și este jucătorul străin cu cele mai multe titluri (10) și cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News