Evenimentul Zilei > Actualitate > Emil Boc ironizează Capitala! ”Ce fac ei acum, noi facem de cinci ani la Cluj” Nicușor Dan a răbufnit
Emil Boc ironizează Capitala! ”Ce fac ei acum, noi facem de cinci ani la Cluj” Nicușor Dan a răbufnit

Emil Boc ironizează Capitala! ”Ce fac ei acum, noi facem de cinci ani la Cluj” Nicușor Dan a răbufnit

Primarul Emil Boc este de părere că Nicușor Dan îi fură ideile. Acesta a declarat că Bucureștiul a rămas în urmă, iar Clujul este cu 5 ani mai emancipat.

Primarul Emil Boc a declarat că toate ideile și proiectele lui Nicușor Dan sunt inspirate de la Cluj.

După ce s-a aflat că Bucureștiul nu mai emite autorizații de construcție fără acces la grădiniță, asfalt, parcuri și școli, Emil Boc a răbufnit.

Acesta a afirmat, la un post de radio local, că și urbaniștii din București au început să ceară spații de grădinițe, asfalt, parcuri și școli atunci când se dezvoltă un ansamblu imobiliar, ”ceea ce la Cluj se face de 5 ani”. Responsabilii din Cluj s-au inspirat din Köln, Valencia, Madrid, nicidecum ”zona de Est”, a adăugat primarul.

Capitala, un Cluj mai mic

Primarul din Cluj a declarat că se vede de la depărtare că mai mulți edili îi fură ideile. În urmă cu ceva timp, acesta a fost criticat pentru măsurile luate.

”Văd că ideile noastre pentru care am fost criticat sunt acum preluate și puse în aplicare și în București. Nu se mai dau autorizații, fără acces la școală, parc, asfalt”, a punctat Emil Boc.

Nicușor Dan a mărturisit că nu va mai permite construcția unor noi blocuri dacă nu au drumuri de acces, școli și grădinițe. Acesta a declarat că asta este treaba dezvoltatorilor.

sursa: arhivă EVZ

”Când se emite puz, să prevădă, document oficial, drumuri de acces, școală grădinița, creșă. Care vor fi făcute de beneficiar, soluția corectă să facă ei drum. Cei care vin la noi să ceară un PUZ”, a spus primarul Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a declarat că există decizii pentru demolarea a 20 de blocuri. Acesta a ținut să precizeze că este o idee foarte bună.

”Analizele și negocierile din primărie nu vor bloca dezvoltarea de complexe imobiliare care vor respectă legislația în vigoare”, spune edilul, potrivit stiridecluj.ro.