Evenimentul Zilei > Politica > Bucureștenii nu mai au încredere în Nicușor Dan, la un an după preluarea mandatului. Ce schimbări trebuie să facă primarul
Bucureștenii nu mai au încredere în Nicușor Dan, la un an după preluarea mandatului. Ce schimbări trebuie să facă primarul

Bucureștenii nu mai au încredere în Nicușor Dan, la un an după preluarea mandatului. Ce schimbări trebuie să facă primarul

Cetățenii din municipiul București nu mai au încredere în primarul Capitalei, Nicușor Dan, susținut la conducerea instituției publice de PNL. Partidul care conduce opțiunea electoratului este, din nou, PSD, în niciun caz cel aflat la guvernare, arată un sondaj CURS.

Ce schimbări vor să vadă românii în București

72% dintre respondenții sondajului sunt de părere că România se îndreaptă pe o cale greșită, iar în ceea ce privește municipiul București, 67% dintre românii care au răspuns la sondaj spun că direcția în care se îndreaptă Capitala este una eronată.

Printre cele mai importante aspecte care îi deranjează pe bucureșteni și care trebuie să fie rezolvate se numără traficul, drumurile principale, parcările și/sau gunoiul.

66% dintre românii respondenți sunt de părere că și campania de vaccinare împotriva COVID-19 merge prost.

PSD, fruntaș în continuare în opțiunile românilor

Opțiunile bucureștenilor în ceea ce privește votarea partidelor care să conducă România arată că opoziția se află pe primul loc. Rezultatele sondajului dezvăluie următoarele intenții de vot ale românilor: PSD 33%, USR-PLUS 23%, PNL 21%, AUR 8%, PMP 4%, PPU-SL 4%, Pro România 3%, ALDE 3%, altul 1%.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 17-23 septembrie, pe un număr de 814 subiecți.

Nici Clotilde Armand nu-și mulțumește cetățenii

Tot mai mulți cetățeni din Sectorul 1 sunt nemulțumiți de atitudinea apatică și nepăsătoare a edilului Clotilde Armand, arată un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în perioada 1 – 15 septembrie 2021.

Cetățenii din Sectorului 1 sunt, în mare parte, nemulțumiți de activitatea edilului USR-PLUS. 75% dintre respondenți au spus că sunt „foarte nemulțumiți/nemulțumiți” de participarea activă a lui Clotilde Armand în problemele comunității, în timp ce 20% s-au declarat „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Românii nu i-au iertat nici pe consilierii locali, despre a căror activitate 70% dintre respondenți spun că sunt „foarte nemulțumiți/mulțumiți”, în timp ce 16% spun că sunt „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Cetățenii nu sunt foarte fericiți nici în ceea ce-l privește pe primarul Nicușor Dan. 70% dintre respondenți au spus că nu sunt mulțumiți de activitatea acestuia, în timp ce 23% s-au declarat „foarte mulțumiți/mulțumiți”.

Cât despre activitatea consilierilor Primăriei București, 63% au transmis că sunt „foarte nemulțumiți/nemulțumiți”. Alți 17% au spus că sunt „foarte mulțumiți/mulțumiți” de implicarea acestora.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: