Evenimentul Zilei > Actualitate > Elveția. Fostul președinte a murit! A fost răpus de COVID-19
Elveția. Fostul președinte a murit! A fost răpus de COVID-19

Elveția. Fostul președinte a murit! A fost răpus de COVID-19

Nimeni nu este de neatins. Coronavirus l-a lovit și pe fostul președinte al Elveției Flavio Cotti.

Flavio Cotti, fost președinte al Elveției, a murit infectat cu Covid-19 la vârsta de 81 de ani. De asemenea, pe lângă funcția de președinte, acesta a mai ocupat funcții importante în stat, cum ar fi cea de ministru de externe sau de interne.

Fostul președinte a murit miercuri, infectat cu virusul care la momentul actual face ravagii la nivel global.

„Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti”, a scris pe Twitter actualul şef al diplomaţiei de la Berna, Ignazio Cassis.

Potrivit presei internaționale, această informație ar fi apărut pentru prima dată în cotidianul italian Ticino. Conform acestuia, Flavio Cotti, fostul președinte al Elveției ar fi murit miercuri după-amiază. Acesta era internat într-un spital din Locarno, iar cadrele medicale susțin că decesul ar fi survenit în urma mai multor „complicații cauzate de Coronavirus”.

Flavio Cotti, jurist de formaţie, a fost membru al Partidului Creştin-Democrat din Ticino, înainte de promova în politică şi a petrece 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 şi 1999.

Între 1991 și 1998 a mai ocupat, chiar de două ori, funcția de președinte al Confederației Elvețiene. Elveţia are un sistem de preşedinţie anuală prin rotaţie dintre membrii guvernului federal, scrie Agerpres.

Coronavirus în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.991 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 945 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Persoane moarte de Covid-19

Până astăzi, 13.862 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.12.2020 (10:00) – 16.12.2020 (10:00) au fost raportate 164 decese (112 bărbați și 52 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 60 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 46 decese la categoria de peste 80 de ani.