Evenimentul Zilei > Social > Elon Musk anunță apariția unei criptomonede extraterestră: MarsCoin
Elon Musk anunță apariția unei criptomonede extraterestră: MarsCoin

Elon Musk anunță apariția unei criptomonede extraterestră: MarsCoin

Fondatorul Tesla șochează din nou.

Elon Musk criptomoneda MarsCoin. Elon Musk a anunțat astăzi pe Twitter un plan pentru o nouă monedă digitală, spunând: „va exista cu siguranță un MarsCoin!” CEO-ul SpaceX și Tesla a făcut afirmația într-o postare pe Twitter despre Dogecoin, o monedă virtuală. Elon Musk a scris pe Twitter: „Dacă deținătorii de Dogecoine majori își vând cea mai mare parte a monedelor, vor primi întregul meu sprijin. Prea multă concentrare este singura problemă reală a monedelor virtuale. Voi plăti dacă își anulează conturile.”

Apoi, un adept al lui Musk i-a dat pe Twitter o idee: „Dezvoltă un nou ElonCoin. Oferiți-le deținătorilor de dogecoin non-majori ceva concret pentru a-și anula portofelul. Nu ar fi nevoie să plătiți dolari pentru a-i face pe deținătorii majori de Dogecoin mai bogați decât sunt deja. V-ați aloca timpul și sprijinul pentru a face din ElonCoin moneda Pământului.”

Atunci Musk a revenit cu ceea ce ar putea fi răsadul primei monede extraterestre din lume. El a scris pe Twitter: „Cu siguranță va exista un MarsCoin!”

Dogecoin, vizat de Musk. Elon Musk criptomoneda MarsCoin

Dogecoin folosește aceeași tehnologie ca Bitcoin, valorează mult mai puțin și s-a tranzacționat mult timp cu mai puțin de un cent. A fost creat în 2013 și se bazează pe un meme pe internet popular de atunci al unui câine Shiba Inu.

S-a spus de mai multe ori că Elon Musk trebuie să fie atent la declarațiile pe care le face, pentru care ar putea manipula prețurile pieței. În calitate de CEO al unei companii tranzacționate pe bursă,  TESLA, opiniile sale despre companie sunt strict reglementate, mai ales în ceea ce privește modul în care furnizează declarații despre acțiuni viitoare. Acest lucru este reglemntat pentru a se asigura că investitorii au acces egal la știri care pot muta semnificativ prețurile acțiunilor.

Cu toate aceste critici, comentariile sale despre criptomonede ar putea să cadă în afara regulilor actuale împotriva manipulării pieței. Criptomonedele nu sunt reglementate în același mod ca acțiunile normale ale unei companii. Deci, este puțin probabil ca tweet-urile lui Elon Musk despre Dogecoin să fie o încălcare a oricărei legi sau reglementări, indiferent dacă el, personal, deține criptomoneda sau nu.

Elon Musk criptomoneda MarsCoin