Elita tenisului românesc se mută la Antipozi

Elita tenisului românesc se mută la Antipozi

Șase tenismene „tricolore” au fost acceptate direct pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu major al sezonului

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, se va disputa în perioada 15-28 ianuarie 2018.

Cel mai important lucru este acela că, ieri, organizatorii competiției au dezvăluit numele celor 108 de jucătoare care au fost incluse pe direct pe tabloul principal (cu excepția celor din calificări și posesoarelor de wildcarduri), iar printre acestea se regăsesc și șase românce. Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (43 WTA), Mihaela Buzărnescu (59 WTA), Monica Niculescu (78 WTA) și Ana Bogdan (105 WTA), sunt „rachetele” românești care vor lua cu asalt marele turneu de la Melbourne.

O debutantă printre „tricolore”

Ne puteți urmări și pe Google News

Buzărnescu este singura debutantă la marea întrecere de la Antipozi, dintre româncele care vor lua parte la această ediție. După un sezon fabulos recent încheiat, jucătoarea „tricoloră” a făcut un salt de 480 de locuri în ierarhia WTA doar în acest an. Halep revine pe „hard”-ul de la Melbourne, dar de-această dată din postura de principala favorită. În schimb, Ana Bogdan a fost foarte aproape de a fi inclusă în sesiunea de calificări, ea fiind a 105-a jucătoare de pe lista de 108.

În această ediție este așteptată să evolueze și Serena Williams (22 WTA), campioana en-titre, care s-a retras chiar în acest an, după triumful din Australia. Momentan, americanca nu este în forma fizică de odinioară, după nașterea fetiței sale, dar Patrick Mouratoglou, antrenorul amerincancei, a spus în urmă cu două săptămâni că eleva sa are mari șanse să revină în circuit odată cu Australian Open 2018.