Potrivit celebrei campioane la canotaj, în toată această perioadă a păstrat contactul cu sportivii lotului naționali iar aceștia i-au mărturisit că nu mai rezistă să stea izolați  și abia așteaptă să-și reia antrenamentele.

„Eu am de gând de pe 16-17 mai, de când se relaxează lucrurile şi lumea va începe să circule mai mult decât acum, cu măsurile de rigoare, să dăm drumul la treabă, pentru că deja este prea mult. Să aducem loturile înapoi la Snagov. Unii dintre sportive cedează, spun că muncesc degeaba, că aud toate tâmpeniile la televizor, că această ‘corona’ va dura ani de zile. E o nebunie, sportivii au ajuns la saturaţie. Nu se ştie cât s-a pierdut? Păi ei au avut două săptămâni liber la întoarcerea din pregătire ca să nu piardă prea mult. Dar să stai două luni? Ce poţi să faci acasă? Pe noi ne-a anunţat federaţia internaţională că toate europenele, juniori, tineret, s-au amânat pentru luna septembrie şi seniorii în prima lună din octombrie”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele FRC.

De la jumătatea lunii martie, sportiivi lotului național de canotaj au fost trimiși acasă după ce Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care le-a cerut sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit agerpres.ro