Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Patru elevi și o învățătoare au ajuns la spital după ce au folosit o lampă cu ultraviolete
Alertă! Patru elevi și o învățătoare au ajuns la spital după ce au folosit o lampă cu ultraviolete

Alertă! Patru elevi și o învățătoare au ajuns la spital după ce au folosit o lampă cu ultraviolete

Patru elevi și o învățătoare din Galați au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Aceștia au avut probleme cauzate de ochii inflamați și dureri de cap.

Miercuri seară, patru elevi și o învățătoare din Galați au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete.

Miercuri seară, elevii și învățătoarea au început să se simtă destul de rău, aceștia având dureri de cap și ochii inflamați.

Alți zece elevi au avut simptome similare însă în cazul lor acestea s-au manifestat mai ușor și nu a fost necesară intervenția cadrelor medicale.

Elevii studiază în clasa IV-a, la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Galaţi. Potrivit primelor informații, aceștia au ajuns pe mâna medicilor din cauza unei lămpi cu raze ultraviolete utilizată pentru sterilizarea aerului. Lampa a fost cumpărată de părinții elevilor și a fost montată în sala de clasă.

Învățătoarea a declarat că nu știe exact cum s-a produs incidentul, dar susține că există posibilitatea ca lampa să fi rămas aprinsă peste noapte, scrie Antena 3.

În acest caz, Inspectoratul Școlar Județean Galați a deschis o anchetă şi există posibilitatea ca lămpile UV să fie scoase din clase.

Patru elevi și o învățătoare din Galați au ajuns la spital din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Incident similar în Brașov

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un incident similar a avut loc la o școală din Brașov.

Dispozitivul a fost cumpărat de instituția de învățământ cu scopul de a omorî virușii și bacteriile din săli și ar fi trebuit folosit doar în afara cursurilor. Dintr-o eroare, o femeie de serviciu a uitat lampa într-o clasă, în funcțiune, după începerea orelor. Zeci de copii au suferit arsuri și usturimi.

„Fetița și acum este în pat. Nu poate să deschidă ochii, nu suportă lumina, nu numai pe ea, și ceilalți copii din clasă. Mi se pare grav și deranjant, fără pic de responsabilitate din partea celor de acolo, mai ales a acelui diriginte sau cine a stat cu ei în clasă. Nu se poate așa ceva. Cu ce drept au pus ei lampa acolo?”, declara mama unei eleve, în urmă cu câteva zile.

Școala a primit o amendă de 5,000 de lei.