Evenimentul Zilei > Social > ELEVI găsiți în COMĂ ALCOOLICĂ chiar în sala de CLASĂ
ELEVI găsiți în COMĂ ALCOOLICĂ chiar în sala de CLASĂ

ELEVI găsiți în COMĂ ALCOOLICĂ chiar în sala de CLASĂ

Comisia de disciplină a Liceului Petru Maior din Reghin cercetează cazul a doi elevi din clasa a X-a, care au intrat în şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei doi minori au fost descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu

Ioan Macarie, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a declarat că cei doi elevi au ajuns la spital, unul dintre ei la cel din Reghin, iar altul la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş, după ce a ameninţat că se sinucide.

„Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Cei doi elevi au lipsit de la ora de practică, care era de la 8,00 la 9,00. Aceştia au fost descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu. Au fost duşi în cancelaria şcolii unde li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost chemaţi părinţii, iar unul dintre elevi a ameninţat că se sinucide. În acest condiţii a fost trimis la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş. În astfel de cazuri sunt mai multe tipuri de sancţiuni, de la scăderea notei la purtare, până la transferul la alte unităţi de învăţământ sau exmatricularea pe timp de o săptămână. Comisia de disciplină a Liceului 'Petru Maior' va decide ce sancţiuni se vor dicta, în funcţie de abaterile pe care cei doi le-au săvârşit sau nu”, a precizat Macarie.

Potrivit conducerii şcolii, cei doi copii ar fi venit băuţi de acasă, iar înainte de a ajunge la şcoală ar mai fi cumpărat alcool de la un magazin din apropiere, transmite Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: