Evenimentul Zilei > International > Elev din Orăștie, medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică
Elev din Orăștie, medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică

Elev din Orăștie, medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică

Un elev al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie a obținut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Informatăcă.

Medaliatul cu aur este Alexandru Raul Todoran, absolvent al clasei a VII-a, care a făcut parte din lotul național al țării (format din patru elevi) care a reprezentat România la prestigioasa competiție internațională „ European Junior Olympiad in Informatics (Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori), care a avut loc la Maribor, Slovenia.

Olimpiada a avut loc în perioada 23-28 august și a constat în două probe scrise.

Alexandru a participat, în ultimii doi ani, la proba specială pentru selectarea lotului lărgit al României pentru Olimpiada internațională de Informatică – secțiunea juniori, în 2019 reușind calificarea în lotul restrâns pentru Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori din Slovenia.

„Ne exprimăm admirația și recunoștința pentru acest rezultat excepțional al lui Alexandru, față de profesorii și părinții care i-au transformat pasiunea în performanță!

Gratitudinea noastră este cu atât mai mare cu cât acest palmares se adaugă succeselor de viață plămădite de-a lungul celor 100 de ani de activitate a Liceului Teoretic <Aurel Vlaicu> din Orăștie”, a declarat Maria Ștefănie, inspector școlar general al IȘJ Hunedoara.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: