Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: ”România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, curajos, un preşedinte care să fie în stare să ducă pe mai departe lupta lui Traian Băsescu pentru o justiţiei independentă”
Elena Udrea: ”România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, curajos, un preşedinte care să fie în stare să ducă pe mai departe lupta lui Traian Băsescu pentru o justiţiei independentă”

Elena Udrea: ”România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, curajos, un preşedinte care să fie în stare să ducă pe mai departe lupta lui Traian Băsescu pentru o justiţiei independentă”

Candidatul PMP la alegerile prezidențale, Elena Udrea, a declarat, la Congresul PNŢCD la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, că este mândră să fie ”moştenitoarea” acestuia, susţinând că România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat şi curajos.

”România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, curajos, un preşedinte care să fie în stare să ducă pe mai departe lupta de zece ani a lui Traian Băsescu pentru o justiţiei independentă, pentru un stat de drept real, funcţional, pentru reforme (…) În zece ani mulţi au pornit alături de noi şi pe drum s-au pierdut pentru că luptra aceasta nu a fost uşoară. Nu ştiu dacă voi fi regina României, dar sigur voi fi un preşedinte bun şi chiar dacă eu sunt şi mai puţin perfectă, caut acum grade de comparaţie, vă asigur domnule preşedinte că sunt cea mai bună dintre candidaţii înscrişi în această competiţie“, a afirmat Elena Udrea, adresându-i-se preşedintelui Traian Băsescu.

Ea a mai spus că, din păcate, românii nu vor putea să aleagă preşedintele ideal, cu toate că este convinsă că ”în ţară sunt oameni mult mai pregătiţi şi potriviţi pentru a fi preşedintele României din noiembrie încolo, dar alegerea se va face dintre cei care s-au înscris în competiţie“. ”Dintre aceştia, vă asigur că sunt cea mai bună“, a mai spus Udrea.

Candidatul PMP la Preşedinţie i s-a adresat apoi liderului ţărănist Aurelian Pavelescu, căruia i-a spus că are în sală doi preşedinţi ai României – ”cel actual şi viitorul“.

”Drumul României trebuie să fie înainte, chair dacă nu o să fie totdeauna delicat, deşi nu ştiu dacă imaginea de delicat mi se potriveşte mie în politică. (…) Acum zece ani, modelul cerut era cel al preşedintelui pe care îl avem acum, un preşedinte care să se lupte cu sistemul şi să-l învingă. Dacă în mandatele lui Ion Iliescu, nu mai ştiu câte a avut, 5-6, sistemul securisto-comunist a înflorit, dacă în vremea lui Emil Constantinescu sistemul l-a învins la finalul mandatului, astăzi cu Traian Băsescu acest sistem a fost înfrânt“, a mai spus Udrea, potrivit Mediafax.

Întrebată cum vede solicitarea făcută vineri de DNA în cazul celor nouă foşti miniştri, elena udrea spune că este o ”acţiune care arată că justiţia funcţionează în România“ şi este lucru pozitiv.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News