Evenimentul Zilei > Justitie > Veste proastă pentru Elena Udrea. Fostul ministru va rămâne după gratii
Veste proastă pentru Elena Udrea. Fostul ministru va rămâne după gratii

Veste proastă pentru Elena Udrea. Fostul ministru va rămâne după gratii

Elena Udrea a aflat, miercuri, o veste proastă. Magistrații au decis că fostul ministru al Turismului va rămâne după gratii și va executa sentința de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute.

UPDATE: Cei 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că Elena Udrea va rămâne după gratii și va executa pedeapsa. Magistrații au respins cererea formulată de avocații Elenei Udrea cu privire la suspendarea pedepsei de închisoare.

Elena Udrea află astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Judecătorii de la Instanța Supremă urmează să hotărască dacă acceptă cererea fostului ministru de a suspenda pedeapsa de 6 ani pe care o execută la Penitenciarul Târgșor.

Udrea le-a cerut magistraților de la Instanța Supremă eliberarea până când se va judeca ultima cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție. Aceasta încearcă să scape de condamnare în dosarul Gala Bute.

Avocații Elenei Udrea au cerut suspendarea efectelor deciziei definitive în dosarul Gala Bute, cu consecința eliberării temporare a clientei pe care o reprezintă. Aceasta a fost dusă, pe 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde își va petrece şase ani. Ea a intrat în România pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportată de lucrătorii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detenţie.

Predarea Elenei Udrea s-a făcut la Vama Giurgiu, după 5 zile de la decizia magistraților bulgari, de extrădare.

Mesajul avocatei lui Udrea

„Ne-am adresat Direcției de Apărare a Constituției din SRI în dosarul „Gala Bute”. Este o unitate puțin cunoscută de public a celor de la SRI, ea apără și urmărește respectarea Constituției. Este un demers pentru „Gala Bute”, dar și în alte spețe.

Sursa: Captură TV

Nu este sigura autoritate la care am făcut solicitări. Am sesizat Parlamentul României, în special comisiile de cercetare a abuzurilor și corupției. Sunt curioasă ce grup parlamentar este dispus să își asume o astfel de solicitare a acestor împrejurări. Nu contează dacă vorbim de Elena Udrea sau de orice alt cetățean român. Vreau să văd adevărul clasei politice actuale, dacă este cineva interesat cu adevărat despre repectarea drepturilor românilor. Am solicitat și Ministerului Justiției, CSM, Înalta Curte de Casație. Am sesizat toate autoritățile de la noi care ne pot oferi un răspuns”, a declarat Uscov.

„Am început demersurile pentru seiszarea UE. Tot avem rapoarte pe țară, care se referă la drepturi, mai există un raport despr respectarea statului de drept. Suntem în legătură cu membri ai altor state și vom face aceste demersuri, pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în „Gala Bute”. Udrea vrea să se rejudece acest proces, pentru că toți ceilalți au primit acest drept. Nu înțeleg de ce ea nu poate. Ea a fost judecată de două ori de completuri nelegal constituite. Elena Udrea deja are 300 de zile executate din pedepsă”, a declarat avocatul Silvia Uscov în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.