Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare. Marele plan al omului de afaceri
Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare. Marele plan al omului de afaceri

Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare. Marele plan al omului de afaceri

Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare și vrea să revină cu succes în fotbalul românesc. Omul de afaceri văzut cum echipa sa, Astra Giurgiu, a câștigat în 2016 Liga I.

Ioan Niculae, în vârstă de 67 de ani a fost eliberat din penitenciar și are de gând să revină în fotbalul românesc. În anul 2016, atunci când patrona Astra Giurgiu, „alb-negrii” au devenit campionii României sub comanda antrenorului Marius Șumudică. După 15 luni de detenție, Niculae este din nou om liber. Între timp, formația sa a retrogradat în liga a 3-a.

După 15 luni de detenție, omul de afaceri Ioan Niculae a fost eliberat. Vrea să revină în fotbal

Patronul grupului Interagro a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în februarie 2021, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

„Da, este adevărat! A revenit în libertate. Tot timpul ținem legătura, vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moștenire ne-a privat de a rămâne în eșalonul secund.

Nu puteam să supraviețuim cu -20 de puncte, a fost foarte dificil. Din informațiile mele nu se dorește desființarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă. Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an”, a declarat pentru prosport.ro. președintele executiv Marian Costea.

Acuzațiile pe care procurorii de la DNA au construit dosarul

Conform procurorilor de la DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Procurorii arată că obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoţionale (brelocuri, post-it-uri şi standuri) pentru SC Interagro SA,