Elena Băsescu nu se uită la bani! Cheltuie sume colosale, lunar, pentru educația copiilor săi

Elena Băsescu nu se uită la bani! Cheltuie sume colosale, lunar, pentru educația copiilor săi

Mezina președintelui, Elena Băsescu, este implicată zilele acestea în etapa de absolvire a școlii a celor trei copii ai săi, care urmează aceeași instituție privată. Pentru a le asigura o educație pe măsură, fostul europarlamentar alocă o sumă foarte puțin accesibilă muritorilor de rând.

Fiica cea mică a lui Traian Băsescu, în vârstă de 42 de ani, i-a dat pe Traian Junior, Sofia Anais și Anastasia la aceeași unitate privată. Primul său copil, Traian Junior a venit pe lume acum 8 ani. După doi ani, Elena Băsescu a născut-o pe Sofia Anais, care are 6 ani. Ambii sunt rodul căsniciei cu Bogdan Ionescu. A doua fetiță, Anastasia, are acum 4 ani și este concepută cu cel de-al doilea soț, Cătălin Tomata.

Elena Băsescu plătește peste 30.000 de euro lunar pentru școala privată

Potrivit Cancan, conform datelor prezentate pe site-ul unității școlare menționate, pentru înscrierea la grădiniță, este percepută o taxă de înscriere de 650 de euro,  taxa anuală este de 755 de euro pe lună, respectiv 9.060 de euro pe an. În total taxele se ridică la 9.710 euro pe an, pentru un singur copil.

Pentru școală taxa de testare este de 150 de euro, iar taxa de înscriere este de 650 de euro. Taxa anuală de școlarizare este de 1.020 euro sau 12.240 de euro, în concordanță cu programul ales. Scorul maxim ajunge la un total de 13.040 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai mare copil, Traian Junior, este înscris la școală, iar Sofia Anais și Anastasia la grădiniță. Dacă se calculează că pentru un an la de grădiniță, taxa este de 9.710 euro, iar un an de școală, 13.040 euro, fiica lui Traian Băsescu scoate din buzunar lunar nu mai puțin de 32.460 de euro.

Pensia lui Traian Băsescu nu acoperă educația de lux a nepoților

Fostul președinte al României, în prezent în vârstă de 71 de ani, încasează o sumă considerabilă. Totuși, aceasta nu ar putea acoperi educația de lux a nepoților săi.

„Am ieșit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost președinte. Cu asta am ieșit, vă aduc fluturașul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost președinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani președinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torționar, ieși cu 5.500 de lei”, declara Traian Băsescu în urmă cu ceva timp referitor la drepturile cuvenite pentru pensia de fost președinte cu două mandate.

În prezent, Traian Băsescu va rămâne cu pensia pe care o încasează de la Casa Națională de Pensii. Potrivit declarației de avere a fostului demnitar, aceasta se ridică la 69.920 de lei pe an.