Problemele ce privesc alimentarea cu agent termic au apărut acum 4 zile, susţin bucureştenii. Sute de blocuri din Capitală nu au căldură din cauza avariilor sau a faptului că în reţea nu e presiune. Claudiu Creţu, administrator ELCEN a lămurit situaţia şi spune când vor avea din nou bucureştenii căldură.

Claudiu Creţu, administrator ELCEN a precizat că, în primul rând trebuie să înţelegem cauzele avariilor subliniind că în ultimii ani nu s-au făcut investiţii şi reparaţii în reţeaua de termoficare: În primul rând trebuie să înţelegem cauzele. Din păcate lipsa de reparaţii şi investiţii pe reţeaua de termoficare aşa cum am prezentat în ultimul an, sau în ultimii doi ani, a dus la creşterea pierderilor, scăderea presiunii din reţea.

Unde se pierde apa caldă a bucureştenilor

Apa fierbinte se pierde în subsolul Bucureştiului şi nu mai ajunge la paramentrii care trebuie în caloroifere. Sunt cifre care arată că pierderile s-au triplat în ultimii patru ani, a spus Claudiu Creţu, administrator ELCEN.

Avariile au fost majore spun reprezentanţii ELCEN care au anunţat că problema este pe cale să fie remediată. Dincolo de aceste pierderi se pune o presiune foarte mare pe instalaţiile energetice, în momentul în care trebuie să produci în plus apă fierbinte pentru a acoperi aceste pierderi şi, din păcate aşa cum ştim, aceste intalaţii sunt foarte vechi pentru că nu s-a mai investit în ele, există şi aceste avarii.

Vineri noaptea a fost această avarie gravă la CET Sud, echipele au intervenit imediat. Pe parcusul nopţii s-au rezilvat 75% din cazuri, restul s-a rezolvat progresiv. Temperaturile vor creşte progresiv în cursul nopţii, în cursul zilei de mâine, a mai precizat administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Claudiu Creţu a mai spus că este nevoie de timp, astfel încât moleculele de apă fierbinte din CET să ajungă în calorifere. Vorbim de o zi, maxim două.

În plus, locuitorii Capitalei au fost avertizați de noua administrație a orașului că vor avea parte de probleme în alimentarea cu energie termică şi în această iarnă, din cauza situației precare a rețelei de distribuție.

Din experienţa anilor trecuţi la inceputul irenii sunt probleme mai multe pănă când sistemul se aşează hidraulic. Estimăm că aceste probleme să scadă, să se diminueze, a mai precizat pentru Antena 3, administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: “Am spus încă din campania electorală, tot ce putem să facem în iarna asta este să intervenim cât se poate de repede pe avarii şi să informăm. O să fie o hartă interactivă unde o să vedeţi temperatura în toate zonele”.