ELCEN îi liniștește pe bucureșteni. Când vor avea apă caldă și căldură

ELCEN îi liniștește pe bucureșteni. Când vor avea apă caldă și căldură Termoficare. Sursa foto: arhiva EVZ

Zeci de mii de bucureșteni tremură în apartamente din cauza unei avarii generalizate. Cele mai afectate sunt sectoarele 2 şi 3, însă lucrurile nu stau mai bine nici în alte zone.

Problemele ce privesc alimentarea cu agent termic au apărut acum 4 zile, susţin bucureştenii. Sute de blocuri din Capitală nu au căldură din cauza avariilor sau a faptului că în reţea nu e presiune. Claudiu Creţu, administrator ELCEN a lămurit situaţia şi spune când vor avea din nou bucureştenii căldură.

Claudiu Creţu, administrator ELCEN a precizat că, în primul rând trebuie să înţelegem cauzele avariilor subliniind că în ultimii ani nu s-au făcut investiţii şi reparaţii în reţeaua de termoficare: În primul rând trebuie să înţelegem cauzele. Din păcate lipsa de reparaţii şi investiţii pe reţeaua de termoficare aşa cum am prezentat în ultimul an, sau în ultimii doi ani, a dus la creşterea pierderilor, scăderea presiunii din reţea.

Unde se pierde apa caldă a bucureştenilor

Apa fierbinte se pierde în subsolul Bucureştiului şi nu mai ajunge la paramentrii care trebuie în caloroifere. Sunt cifre care arată că pierderile s-au triplat în ultimii patru ani, a spus Claudiu Creţu, administrator ELCEN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avariile au fost majore spun reprezentanţii ELCEN care au anunţat că problema este pe cale să fie remediată. Dincolo de aceste pierderi se pune o presiune foarte mare pe instalaţiile energetice, în momentul în care trebuie să produci în plus apă fierbinte pentru a acoperi aceste pierderi şi, din păcate aşa cum ştim, aceste intalaţii sunt foarte vechi pentru că nu s-a mai investit în ele, există şi aceste avarii.

Vineri noaptea a fost această avarie gravă la CET Sud, echipele au intervenit imediat. Pe parcusul nopţii s-au rezilvat 75% din cazuri, restul s-a rezolvat progresiv. Temperaturile vor creşte progresiv în cursul nopţii, în cursul zilei de mâine, a mai precizat administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Claudiu Creţu a mai spus că este nevoie de timp, astfel încât moleculele de apă fierbinte din CET să ajungă în calorifere. Vorbim de o zi, maxim două.

În plus, locuitorii Capitalei au fost avertizați de noua administrație a orașului că vor avea parte de probleme în alimentarea cu energie termică şi în această iarnă, din cauza situației precare a rețelei de distribuție.

Din experienţa anilor trecuţi la inceputul irenii sunt probleme mai multe pănă când sistemul se aşează hidraulic. Estimăm că aceste probleme să scadă, să se diminueze, a mai precizat pentru Antena 3, administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: “Am spus încă din campania electorală, tot ce putem să facem în iarna asta este să intervenim cât se poate de repede pe avarii şi să informăm. O să fie o hartă interactivă unde o să vedeţi temperatura în toate zonele”.