Cât timp va dura reabilitarea a 210 km din rețeaua de termoficare a Capitalei

Cât timp va dura reabilitarea a 210 km din rețeaua de termoficare a Capitalei

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat un contract prin care se vor reabilita primi 210 kilometri de rețea de conducte prin care va circula agentul termic, care va încălzi locuințele bucureștenilor.

Lucrările vor începe însă cel mai devreme în primăvară şi vor dura, spun specialiştii, cel puţin 3-4 ani.

„Prin finanţarea respectivă asigurăm reabilitarea a 22%, specialiştii spun care sunt zonele cele mai vulnerabile. O să avem trei mari îmbunătăţiri: în primul rând, îmbunănătățirea calităţii căldurii şi apei calde pentru bucureşteni, în al doilea rând, reducerea pierderilor şi în al treilea rând, dar nu cel mai puţin important, reducerea poluării atmosferice pe care această ineficiență o generează”, a spus Nicușor Dan la semnarea contractului de reabilitare, care este o investiție din fonduri europene.

Deși noul primar general vrea să facă fapte bune, lucrările la acest mare proiect nu vor începe până la primăvara viitoare, ceea ce înseamnă că și în acest an, bucureștenii care sunt branșați la sistemul de termoficare, vor trebui să rabde frig și să nu se poată spăla decât cu apă încălzită pe aragaz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iarnă grea pentru bucureșteni

Oficialii companiei RADET susțin că numărul avariilor a crescut de la un an la altul, în 2020, fiind practic peste 1.300 de intervenții la conductele foarte vechi de canalizare, de trei ori mai multe decât în anul 2016, când s-au înregistrat doar 420. Aceste avarii, mai spun oficialii, duc la pierderi foarte mari, ceea ce afectează categoric randamentul agentului termic care ajunge în caloriferele oamenilor.

Contractul de finanţare are o valoare de 278 de milioane de euro, banii fiind investiți prin Ministerul Fondurilor Europene. De altfel, ministrul Marcel Boloș a fost prezent la semnarea contractului.

„Am propus în planul naţional de redresare şi reziliență o finanţare suplimentară de 200 de milioane de euro. Pentru că reţeaua de transport a energiei termice în Bucureşti are 954 de kilometri, sunt 2.953 de kilometri de reţea de distrubuție şi peste 1000 de puncte termice pe care de asemenea e nevoie să investim.”