Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo pentru Capitală! La ce să se aştepte bucureştenii în următoarele ore
Alertă meteo pentru Capitală! La ce să se aştepte bucureştenii în următoarele ore

Alertă meteo pentru Capitală! La ce să se aştepte bucureştenii în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă de Cod galben de ploaie şi burniţă în Capitală dar şi în alte zone ale ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seara, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi polei valabile în orele următoare în cinci judeţe din zona Munteniei, inclusiv în Capitală.

Astfel, până la ora 23:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman se va semnala local ploaie sau burniţă, existând posibilitatea depunerii de polei.

Fenomene similare vor fi semnalate şi în Capitală

În București vremea se menține închisă, va ploua slab pe parcursul zilei însă spre seară și la noapte vor fi condiții de lapoviță. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40…50 km/h iar maxima va ajunge pe la 4 grade Celsius.

Marți avem o zi neplăcută. Cerul rămâne acoperit de nori, așteptăm precipitații mixte, iar vântul va continua să sufle destul de tare.

Miercuri înnorările persistă, vântul va avea intensificări și în termometre se ating 4 grade. Spre seară și în noaptea următoare o să plouă.

Joi vremea se va menține închisă vin ploi temporare iar vântul va sufla moderat. Se încălzește și maxima va ajunge pe la 11 grade iar pe timpul nopții se vor înregistra 7 grade.

Vremea în judeţele ţării

În judeţele Caraş-Severin şi Timiş vor fi tot până la la ora 23:00 intensificări ale vântului care vor depăşi local la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h, iar local ploaie. Va fi vânt puternic şi în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

De astăzi vremea se răcește peste tot, iar precipitațiile se extind treptat dinspre sud-vest. Mai întâi o să plouă, dar seara și noaptea apar ninsorile și lapovița, îndeosebi în sud, centru și est.

La munte vor predomina ninsorile, vântul se întețește în toată țara, cu viteze de 60 km/h, dar în sudul Banatului și pe crestele montane se depășesc viteze de 80 km/h.

Temperaturile scad și ajung la minus 3 grade în Bucovina și la 10-11 în Crișana și Maramureș.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, atmosfera va fi închisă și vin câteva ploi mai ales în zona litoralului iar vântul devine mai insistent.

emperaturile scad față de ziua trecută și o să avem cel mult 6 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se răcește, vor fi mulți nori și apar precipitații sub toate formele. Maximele termice ajung cu greu pe la 2 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi închisă și foarte rece. Vântul va avea intensificări și o să ningă mai ales la noapte. Temperaturile scad și vor deveni negative în toată zona!

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem încă o zi însorită și caldă cu temperaturi de până la 11 grade.

În ținuturile vestice, se adună norii și vor aduce ploi consistente, se răcește și după prânz vor fi cel mult 9 grade. Vântul prinde putere în sudul Banatului, pe unde se pot atinge viteze de până la 100 km/h.

În Transilvania, acum dimineața este foarte frig mai ales în depresiuni. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări dar și perioade cu soare iar la munte va ninge mai consistent în Carpații Meridionali și va fi viscol.

Temperaturile în scădere față de ieri vor ajunge până la 6 grade în vestul provinciei dar la Miercurea Ciuc se vor înregistra zero grade Celsius.

În Oltenia, urmează o zi neplăcută, mulți nori, ploi la începutul zilei însă spre seară vor fi precipitații mixte. Vântul suflă tare mai ales în zonele de munte iar temperaturile scad ușor.

În ținuturile sudice, găsim înnorări și ploi din loc în loc. Vântul se întețește și la amiază vor fi cel mult 5 grade în Lunca Dunării, informează Agerpres.