Evenimentul Zilei > Politica > Efectul guvernării PSD. Ludovic Orban a transmis un avertisment crunt
Efectul guvernării PSD. Ludovic Orban a transmis un avertisment crunt

Efectul guvernării PSD. Ludovic Orban a transmis un avertisment crunt

În afara razei de acțiune a microfoanelor, premierul Ludovic Orban vorbește despre măsuri excepționale, pe care Guvernul PNL trebuie să le ia în anul 2020.

Orban a fost la Pitești, unde a discutat cu membrii PNL Argeș, cărora le-a cerut să meargă printre oameni și să îi convingă că trebuie să accepte măsurile de austeritate pe care guvernul său le va lua în 2020. „Pur şi simplu acest deficit bugetar este creat doar de tipul de politică clientelară pe care ei l-au generat şi de modul de sifonare a banilor publici pe care l-au promovat. Evident că acest deficit bugetar va exista şi ne va crea nişte constrângeri extrem de mari în anul viitor, pentru că e clar că în anul viitor va trebui să strângem cureaua. În anul viitor nu ne putem permite să acceptăm un deficit aşa cum ni l-au lăsat ei, va trebui să reducem deficitul bugetar iar în paralel (…) va trebui să asigurăm şi resurse financiare pentru susţinerea investiţiilor publice, care vor fi prioritare”, a spus Orban, citat de dcnews.ro.

Premierul a mai spus că anul viitor vor fi luate o serie de măsuri, fără a se referi direct la acestea, dar și că va urmări ca ANAF să facă o colectare a veniturilor mult bună decât în prezent, asta după ce va urma o instituția va fi reformată ”eficient”. „Să le transmiteţi oamenilor că (…) deficitul bugetar de anul ăsta este deficitul lor (al guvernării anterioare – n.r.), că deficitul bugetar de anul ăsta a fost provocat strict prin Legea bugetului de stat, prin Legea bugetului asigurărilor sociale, prin modul în care au executat bugetul, prin tolerarea evaziunii fiscale şi prin provocarea de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare reale. De asemenea, este foarte important să transmiteţi un mesaj foarte simplu, nu numai că au provocat deficit, dar au provocat deficit fără să facă nimic pentru oameni, să facă şi ei trei tronsoane de autostradă, un spital regional”, a afirmat Orban.