Evenimentul Zilei > Actualitate > Efectele cazului Caracal se resimt la nivel național. „E clar că ne-am pierdut valorile”
Efectele cazului Caracal se resimt la nivel național. „E clar că ne-am pierdut valorile”

Efectele cazului Caracal se resimt la nivel național. „E clar că ne-am pierdut valorile”

Gabi Diaconu, medic psihiatru, a făcut o serie de precizări despre Daniel Dincă, fiul lui Gheorghe Dincă, în contextul în care aceștia i-a atacat pe jurnaliștii posturilor TV Antena 3 și România TV.

„Trebuie să plecăm de la realitatea din vara și iarna lui 2019. Transformarea evenimentelor într-o narativă de presă, i-a afectat pe toți. În ultima perioadă ne concentrăm pe agresor și pe biografia detaliată. Există un disconfort și de acumularea unor emoții. Faptul că acest domn a agresat oameni, îl descalifică. Ar trebui să învățăm să respectăm presa pentru că rolul ei e să aducă echilibru în societate. Comportamentul acestuia a ieșit din granițele legii. Trăim într-o țară în care profesorii, jurnaliștii, polițiștii sunt agresați. Este clar că ne-am pierdut valorile. Astfel de metehne trebuie să fie sancționate. Nu poți să iei un jurnalist la bătaie că nu îi respecți opinia”, a declarat Gabi Diaconu.

Băieții lui Gheorghe Dincă au tăbărât pe jurnaliști, luându-i la bătaie. Un cameraman al televiziunii România Tv a fost călcat în picioare de fiul presupusului criminal din Caracal!

Lovit puternic cu pumnii, cameramanul a căzut la pământ. În urma evenimentelor, acesta s-a ales cu un hematom la cap! „Mi-a dat un pumn în cap şi am căzut pe jos. Mi s-a umflat capul”, a declarat operatorul lovit de băiatul lui Dincă.

Incidentele au avut loc în plină stradă. O echipă RTV a mers să stea de vorbă cu copiii lui Dincă, veniți la CNA să depună plângere pe motiv că se simt agresați de mass-media după arestarea tatălui lor.