Evenimentul Zilei > Social > Echipa Netflix, sechestrată de tăietorii de lemne din România! Clipe de coșmar
Echipa Netflix, sechestrată de tăietorii de lemne din România! Clipe de coșmar

Echipa Netflix, sechestrată de tăietorii de lemne din România! Clipe de coșmar

Problema tăierilor ilegale de lemn din țara noastră va fi prezentată în cadrul unui reportaj-anchetă ce va fi difuzat pe Netflix și care va putea fi vizionat de publicul din întreaga lumea, În timpul filmărilor, jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar. Au fost atacați și sechestraţi în pădure de către tăietorii de lemne din Valea Cernei.

„Arborii din pădurile seculare din mijlocul Parcului Naţional Domogled au ajuns o mobilă ieftină pe toată Planeta şi decepţionează consumatorii. Broken este serialul Netflix care va fi difuzat în 190 de ţări, începând cu 27 noiembrie.

În episodul despre păduri, echipa Netflix şi Agent Green au fost agresate de tăietorii de lemne. Am scăpat cu bine toţi şi vom scoate adevărul la lumină despre monştri care se ascund în spatele unei piese de mobilă ieftină”, este anunţul postat de organizaţia Agent Green pe pagina de Facebook.

Echipa Netflixa fost însoțită la filmări de Gabriel Păun, activist de mediu la organizația Agent Green. Acesta din urmă a povestit că atât el, cât și echipa de filmare americană au trecut prin momente de coșmar în momentul în care au fost sechestrați.

„Deplasarea în teren pe care am făcut-o cu echipa Netflix a fost una extrem de dramatică chiar şi acolo unde am mers pentru a le arăta o parte din tezaurul natural al României. Când am vizitat pădurile seculare din Parcul Naţional Domogled ne-am reîntalnit cu o firmă de exploatare pe care o prinsesem cu trei luni în urmă la furat, mână-n mână cu un angajat Romsilva.

Deşi le făcusem denunţ şi sunt anchetaţi şi de Poliţie şi de Garda Forestieră, lucrătorii nici n-au stat pe gânduri când m-au recunoscut şi au tăiat imediat doi arbori uriaşi care s-au prăbuşit peste drumul pe care venisem. Unul în faţă şi unul în spate, pentru a ne bloca accesul. Apoi au continuat să taie arbori groşi care să se dărâme pe maşinile noastre.

Cumva am scăpat fără ca cineva să fie rănit, dar toată lumea a tras o sperietură zdravănă. Cel mai trist este că pădurea respectivă, Ciucevele Cernei, este în Patrimoniul Mondial UNESCO şi riscăm să pierdem acest statut din cauza tăierilor ilegale”, a declarat Gabriel Păun, pentru Adevărul.