Evenimentul Zilei > Actualitate > Echipa cu „suporteri desenați” merge în finala Cupei României
Echipa cu „suporteri desenați” merge în finala Cupei României

Echipa cu „suporteri desenați” merge în finala Cupei României

Astra Giurgiu s-a califi cat în ultimul act al competiției KO a țării, se bate și pentru câștigarea Ligii I, dar echipa nu are cui să ofere aceste performanțe.

Astra Giurgiu s-a calificat, miercuri, pentru prima dată, în finala Cupei României. Formația patronată de Ioan Niculae a câștigat, pe teren propriu, meciul-retur disputat cu Petrolul Ploiești, scor 2-1. În tur, cele două formații încheiaseră la egalitate, scor 0-0.

Au performanțe, dar n-au fani

Giurgiuvenii au dat lovitura la ultima fază a partidei, atunci când Paul Papp (90+4) a înscris golul unei calificări istorice. Fundașul a rupt echilibrul stabilit de golurile lui Tamuz (22) și Budescu (51).

Angajații lui Niculae mânâncă fotbal pe pâine

Astra se află la cel mai bun sezon din istorie și se bate și pentru câștigarea Ligii I. Mai mult, în toamnă, giurgiuvenii au evoluat în preliminariile Ligii Europa, ajungând până în faza play-off-ului. Cu toate acestea, formația e lipsită de sprijinul fanilor.

Mutată în urmă cu doi ani, de la Ploiești la Giurgiu, Astra nu a fost adoptată de localnici. „În Giurgiu sunt vreo 20 de băieți pasionați de Astra. Sunt membri ai galeriei. În rest, prin oraș sunt steliști, dinamoviști și rapidiști.  Angajații lui Ioan Niculae sunt cei care au ca sarcină de serviciu și vizionarea meciurilor Astrei!”, ne-a povestit un giurgiuvean. Lipsa fanilor i-a prilejuit lui Mihai Stoica o glumă inspirată. „Nu e vina noastră că ei sunt susținuți de suporteri desenați”. Meme se referea la panoul care ține locul uneia dintre peluze și pe suprafața căruia sunt desenați ultrași în extaz.

Au dat iama în „lupi”!

De partea cealaltă, ploieștenii chiar sunt sufocați de fani. Ieri, 200 de ultrași au întrerupt antrenamentul și i-au apostrofat violent pe jucători, fiind necesară intervenția jandarmilor.