„Doamna Ecaterina Andronescu ne anunță că pregătește trei noi legi în domeniul educației, prin care își propune o așa zisă reformă a Educației. Propunerile sale sunt de-a dreptul absurde: limbile străine sunt scoase de la ciclul primar, introducerea unui bacalaureat diferențiat care va limita posibilitatea elevilor în alegerea studiilor superioare, scoaterea Cadrului european de referință în evaluarea competențelor lingvistice. Este exact ce s-a petrecut cu manualul unic, aceleași tendințe comuniste de control centralizat”, a declarat deputatul liberal.

El a mai adăugat că deși au trecut 15 ani de la primul mandat al Ecaterinei Andronescu până la actualul în fruntea ministerului Educației, România este pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește abandonul școlar.

„Acestea sunt nevoile reale ale sistemului educațional, în timp ce doamna ministru propune simplificări de grădiniță, făcute habarnist și fără a urmări indicatori clari. Problemele reale ale Educației sunt mult mai grave de atât și în 15 ani sunt convins că doamna Andronescu a avut timp să le aprofundeze, cu atât mai gravă fiind lipsa de interes în propunerea unor soluții concrete. Prin niște reforme de carton care nu vor face decât să bulverseze sistemul înainte de noul an școlar, mă tem că învățământul românesc va cunoaște statistici mult mai sumbre decât cele din prezent. Sigur, ce așteptări putem avea de la un ministru care, atunci când este întrebată despre situația școlilor în care nu este săpun, le spune elevilor să vină cu șervețele umede de acasă?”, a spus Leoreanu, într-un comunicat de presă.

 

Te-ar putea interesa și: