Evenimentul Zilei > Social > E oficial! Prima țară care a sistat vânzarea de bilete low cost Ryanair: „Nu vor mai fi bilete de 10 euro”
E oficial! Prima țară care a sistat vânzarea de bilete low cost Ryanair: „Nu vor mai fi bilete de 10 euro”

E oficial! Prima țară care a sistat vânzarea de bilete low cost Ryanair: „Nu vor mai fi bilete de 10 euro”

Ryanair, care deține și popularul transportator austriac Lauda Europe, își va crește prețurile din cauza inflației, a anunțat compania. Șeful Ryanair Austria, Andreas Gruber, a adăugat că zilele de zbor aproape gratuit s-au încheiat: „Nu vor mai fi bilete de 10 euro”, a declarat pentru presa austriacă.

În curând, tariful mediu al biletelor de avion va creşte la 50-60 de euro

Șeful Ryanair a declarat că „haosul de pe aeroporturi va dura mulţi ani, iar tarifele vor crește”. Pionierul low-cost O’Leary dă vina pe prețurile ridicate ale petrolului și taxele de mediu tot mai mari: „A devenit prea ieftin. Mi se pare absurd ca de fiecare dată când zbor la Stansted, călătoria cu trenul în centrul Londrei să fie mai scumpă decât biletul de avion”, a subliniat el.

O’Leary a lansat, de asemenea, un atac împotriva guvernului britanic, numind drept un „dezastru” Brexit-ul, care a împiedicat companiile aeriene să recruteze cu ușurință lucrători europeni: „Aceasta este fără îndoială una dintre consecințele inevitabile ale dezastrului Brexit. Retragerea de pe piața unică, doar ca să poată spune Am terminat Brexitul” a fost culmea prostiei. Dar atunci sunt niște idioți”, a spus șeful companiei Ryanair.

O’Leary a transformat Ryanair dintr-un mic transportator regional în cea mai mare companie aeriană din Europa în anii 1990, reducând fără milă costurile și transferând aceste câștiguri către consumatori prin prețuri ieftine ale biletelor.

A fost ideea mea a face călătoriile cu avionul ieftine

Michael O’Leary spune că este mulțumit pentru că a reuşit să facă o călătorie cu avionul foarte ieftină şi la îndemâna oricui:

„A fost ideea mea a face călătoriile cu avionul ieftine. Am câștigat mulți bani făcând asta. Dar, în cele din urmă, nu cred că călătoriile cu avionul sunt sustenabile pe termen mediu la un tarif mediu de 40 EUR. E prea ieftin. Dar cred că se poate spune că va fi în continuare foarte ieftin și accesibil la 50 și 60 de euro”.

Șeful Ryanair crede că prețul petrolului va rămâne „structural mai mare” în următorii patru sau cinci ani, „până când ne vom putea rupe de petrolul și gazele rusești”.

Ryanair a anulat 420 de zboruri la începutul lunii septembrie

Direcția Generală de Aeronautică Civilă (DGAC) din Franţa a solicitat companiilor aeriene să anuleze aproximativ 50% din zborurile planificate, pentru a fi operate în 16 septembrie 2022 din cauza grevei planificate

Ryanair a declarat că investește 1,7 miliarde de euro în hub-ul său din Viena, ceea ce înseamnă că un total de 17 aeronave vor fi staționate în capitala Austriei. Compania aeriană va opera peste 600 de zboruri pe săptămână către și dinspre capitală și va crea 600 de locuri de muncă pentru sezon.