Evenimentul Zilei > Actualitate > Un mare jucător al Stelei taie în carne vie: „E brambureală totală, dar chiar și la debandada de acolo, e favorită în derby-ul cu Dinamo”. Care este antrenorul „calamitate” din istoria „roș-albaștrilor”
Un mare jucător al Stelei taie în carne vie: „E brambureală totală, dar chiar și la debandada de acolo, e favorită în derby-ul cu Dinamo”. Care este antrenorul „calamitate” din istoria „roș-albaștrilor”

Un mare jucător al Stelei taie în carne vie: „E brambureală totală, dar chiar și la debandada de acolo, e favorită în derby-ul cu Dinamo”. Care este antrenorul „calamitate” din istoria „roș-albaștrilor”

Fostul mare jucător al Stelei desființează jocul „roș-albaștrilor” și crede că derby-ul cu Dinamo, din această seară (ora 20.30), nu va oferi prea multe momente atractive

Dinamo și Steaua sunt protagonistele unui nou episod al „Unicului Derby”, ce va avea loc diseară, de la ora 20.30 (în direct la Digi Sport 1, Dolce Sport 1 și Look TV).

Trei titluri cu Steaua

Va fi o confruntare între două echipe care nu au impresionat cu nimic în acest sezon și care au avut rare momente de sclipiri. Steaua se află pe prima poziție a clasamentului, în timp ce dinamoviștii se clasează pe treapta a 6-a. Iosif Vigu (70 de ani), fost mare jucător al Stelei, în perioada 1966-1980, a câștigat trei titluri cu echipa „militară” și a prins vremurile de aur ale derby-ului cu marea rivală din „Ștefan cel Mare”. La fel ca multe dintre legendele „roș-albaștrilor”, și Vigu este deza măgit de realitatea pe care o trăiește echipa sa de suflet.

„Nici de alergat nu mai pot alerga”

„La Steaua este o brambureală totală. Nimeni nu știe de capul lui. Jucătorii nu au habar pe ce posturi mai joacă. E haos. Nu văd nimic bun. S-a transferat mult și prost. Mulți jucători n-au confirmat și mă întreb a cui vină o fi. Pentru că la Steaua, toată lumea conduce. Toți sunt factori de decizie. Nici de alergat nu mai pot alerga, așa cum o făceau în urmă cu câteva sezoane, când stăteau foarte bine fizic”, ne-a declarat Vigu, care a ținut să precizeze: „Chiar și la debandada de acolo, tot Steaua e favorită în derby-ul cu Dinamo, pentru că are un lot mai bun. Dinamo se laudă cu o coregrafie extraordinară, în rest…”.

„Am mai văzut echipa asta jucând prost”

Întrebat dacă a mai văzut Steaua jucând atât de mediocru, Vigu și-a adus aminte cu lux de amănunte.

„Da, domnule, am mai văzut echipa asta jucând prost. În sezonul 1972-1973. Antrenor era Valentin Stănescu și a fost înlocuit cu Gheorghe Constantin. «Profesorul» fusese o legendă a Stelei, dar ca antrenor era calamitate. În returul acelui sezon, echipa n-a câștigat decât la Petroșani. Eu m-am certat cu el și am plecat la Farul Constanța. Apoi, m-am întors în Ghencea”, a rememorat Iosif Vigu.