Duzina Murdară. Cei 12 autori principali ai Genocidului Negaționist COVID-19

Duzina Murdară. Cei 12 autori principali ai Genocidului Negaționist COVID-19

Niște oameni deștepți, cu carte multă și cu metodă, au luat-o pe firul apei, în amonte, pentru a descoperi cele mai importante surse primare ale dezinformărilor din vremea Pandemiei COVID-19.

Rezultatele cercetării efectuate de Center for Countering Digital Hate în prima jumătate a acestui an, s-au materializat într-un Raport de 40 de pagini,  dat publicității recent. Fără niciun echivoc sau menajament, Raportul intitulat „Duzina de dezinformare” demonstrează pe de o parte, că doisprezece indivizi și organizațiile lor sunt responsabili pentru cea mai mare parte a conținutului anti-vaccin partajat sau postat Facebook și Twitter, pe de alta, că dezinformarea în legătură cu tot ceea ce a însemnat Pandemia a generat profituri imense celor doisprezece.

Acestei Duzine îi aparține generarea a 65%-75% din conținutul anti-vaccin distribuit sau postat pe Facebook și Twitter. Ecartul dintre cele două procente nu este unul de aproximare, ci reprezintă intervalul în care s-au situat generările, în funcție de perioadele de timp analizate. În orice caz, media este de 70%. Deci, repet, 12 oameni au generat 70% din conținutul anti-vaccin care a prostit o bună parte din omenire și a făcut doar Dumnezeu știe câte victime. De ce au făcut asta? Pentru bani! Mulți!

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine sunt Cei 12, din cine este alcătuită această veritabilă Duzină Murdară?

Joseph Mercola. Osteopatul american - osteopatia se ocupă de diagnosticul și tratamentul tulburărilor de mobilitate a țesuturilor, organelor și articulațiilor, mai pe românește se ocupă cu masajul și cu trasul pe oase - Joseph Mercola, a strâns o avere vânzând produse naturale de sănătate - arată dosarele judecătorești - inclusiv suplimente de vitamine, dintre care unele susține că sunt alternative la vaccinuri.

În ultimii ani, înainte de Pandemie, organizația sa a fost în fruntea unei mișcări care a determinat nenumărați părinți să renunțe sau să întârzie imunizarea copiilor împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccin. Averea sa netă, derivată în mare parte din rețeaua sa de companii private, se cifrează la peste 100 de milioane de dolari, potrivit unei declarații pe propria răspundere din 2017. Pandemia a reprezentat o veritabilă mană cerească pentru Mercola, care și-a crescut spectaculos vânzările de vitamine și suplimente alimentare, pe contul negării vaccinării anti-Covid.

În 9 februarie anul curent, Mercola a publicat un articol care începea cu o întrebare aparent inofensivă despre definiția legală a vaccinurilor. Apoi, în cuprinsul articolului, lansa în premieră teoria că vaccinurile „îți modifică codarea genetică, transformându-te într-o fabrică de proteine ​​virale care nu are întrerupător”.

Robert F. Kennedy, Jr. În timpul Pandemiei de COVID-19, avocatul american Kennedy a promovat mai multe teorii ale conspirației, printre care și aceea că Bill Gates ar întrerupe accesul la bani al persoanelor care nu se vaccinează, condamnându-i astfel la înfometare. Kennedy este unul dintre principalii propagatori ai teoriilor conspirației despre tehnologia telefonului 5G. În anii premergători Pandemiei, a fost unul dintre campionii teoriei potrivit căreia vaccinurile în general ar provoca autism, minciună infirmată de absolut toate cercurile științifice medicale din lume.

Ty și Charlene Bollinger. Ty, fost culturist, și soția sa, Charlene, sunt doi afaceriști anti-vacciniști americani, soț și soție, care au strâns o avere din vânzarea de cărți și DVD-uri despre vaccinuri, cancer și COVID-19. „Faceți clic pe butonul portocaliu”, spune soția lui Bollinger, în unul dintre clipurile publicitare, „pentru a vă alătura luptei pentru libertatea sănătății” - sau mai precis, pentru a plăti între 199 și 499 dolari pentru seria de videoclipuri produse de ei, „The Truth About Vaccines 2020”. Cei doi sunt autorii teoriei conspirației potrivit căreia Bill Gates vrea să injecteze toată populația globului cu microcipuri. Recent au produs o nouă ipoteză halucinantă: „vaccinurile sunt cu 67% mai ucigașe decât virusul însuși”.

Sherri Tenpenny. Licențiată în artă, practicantă a osteopatiei, americanca Tenpenny este autoarea teoriei conform căreia „vaccinurile magnetizează oamenii și îi conectează cu turnuri de telefoane mobile”. Tenpenny promovează videoclipurile anti-vaccinare vândute de Ty și Charlene Bollinger și primește un comision ori de câte ori recomandările ei au ca rezultat o vânzare. Este autoarea, la rândul ei, a patru cărți conspiraționiste. Tenpenny a pledat împotriva folosirii măștilor și afirmă în cărțile sale că „vaccinurile COVID-19 afectează sperma și fertilitatea”. Într-un videoclip din februarie 2021, Tenpenny afirmă  că vaccinurile COVID-19 provoacă deces și boli autoimune: „Unii oameni vor muri direct din cauza vaccinului, iar un număr mare de oameni vor începe să se îmbolnăvească îngrozitor de tot felul de boli autoimune, într-o perioadă de la 42 de zile la poate un an.”

Rizza Islam. Membru al organizației Nation of Islam și al aripii ei paramilitare Fruit of Islam, este un prosper anti-vaccinist american, care se adresează preponderent populației de culoare. De la izbucnirea Pandemiei, s-a concentrat în special pe promovarea teoriilor conspirației și a dezinformării legate de COVID-19 și vaccinul COVID-19. La începutul Pandemiei, a emis o teorie a conspirației care spune că „virusul este folosit pentru a elimina celebritățile de culoare”, apoi că „vaccinul face parte dintr-un complot de depopulare care vizează oamenii de culoare în general”. O altă temă comună în comentariile sale anti-vaccin este afirmația că „vaccinurile ARNm modifică ADN-ul uman”. În 2015, Rizza Islam,  împreună cu frații și mama sa, au fost arestați în California pentru fraudă Medi-Cal și fraudă a asigurărilor. Face bani din vânzarea de cărți și alte produse care îi poartă numele.

Rashid Ali Buttar. Alt osteopat american, alt teoretician al conspirației, cunoscut pentru videoclipurile postate pe canalul lui de YouTube, în care bate moneda pe afirmația că Pandemia de COVID-19 „nu este diferită cu nimic de gripa obișnuită, chiar dacă cifrele sunt umflate artificial.” A fost în repetate rânduri sancționat de autorități pentru vânzare ilegală de alifii neaprobate ca medicamente, prin intermediul site-urilor sale web, videoclipurilor YouTube și aparițiilor la radio, și pentru comercializare de produse alterate.

Erin Elizabeth. Avocată și blogger american, este asociata și totodată iubita lui Joseph Mercola, cel descris a fi „finanțatorul major al mișcării anti-vacciniste, care a făcut milioane din vânzarea de suplimente alternative pentru sănătate”. La 13 mai 2021, Facebook i-a suspendat avocatei conturile personale și profesionale, precum și cele 16 ale grupurilor sale, pentru „comportament spam și neautentic pe care s-au bazat pentru a-și construi audiența”. Realizează venituri substanțiale din marketing afiliat pentru promovarea videoclipurilor de dezinformare cu privire la Pandemie și la vaccinuri.

Sayer Ji. Fost profesor de filosofie, acum proprietarul unui web-site american de sănătate alternativă, afiliat unor conturi de social media care promovează pseudoștiința și dezinformarea anti-vaccin. Popularizează teoria potrivit căreia „FDA știe că vaccinurile COVID-19 pot provoca o gamă largă de efecte secundare care pun viața în pericol, inclusiv provoacă moartea". Susține în mod fals că „vaccinul Pfizer Anti-COVID-19 a ucis mai mulți oameni decât virusul în sine” și își descurajează publicul să folosească măști pentru a limita răspândirea virusului. Face bani din promovarea videoclipurilor anti-vaccinare vândute de Ty și Charlene Bollinger și primește un comision ori de câte ori recomandările sale au ca rezultat o vânzare, practică cunoscută sub numele de marketing afiliat.

Kelly Brogan. Partenera lui Sayer Ji. Se pretinde a fi psihiatru holistic și vinde pe net cărți și DVD-uri despre medicina alternativă, sau în care promovează teoriile conspirației. Promovează totodată  credința că „bolile umane sunt cauzate nu de agenți infecțioși, ci de factori psihologici”, atribuie „moartea pacienților cu SIDA nu infecției cu HIV, ci tratamentelor menite să-l combată”, este de părere că „bacteriile intestinale provoacă depresie” și își invită susținătorii „să nu mai ia antidepresive, ci să folosească tehnicile și produsele vândute de site-ul ei”. Neagă, de asemenea, că „poliomielita a fost eradicată prin vaccinare” și „recomandă tratarea depresiei prin metoda clismelor cu cafea”.

Christiane Northrup. Fost medic american de obstetrică și ginecologie, autoare care a îmbrățișat medicina alternativă pseudoștiințifică și teoriile conspirației anti-vaccin. Adeptă a ideologiei QAnon, curent conspiraționist extrem, ai cărui membri s-au adunat, recent, în Dallas, convinși fiind că fostul președinte John F. Kennedy, asasinat în 1963, și fiul acestuia, mort din 1999, își vor face apariția și vor anunța că Donald Trump va fi reînvestit ca președinte. În cadrul unei conferințe plătite, cum altfel, fosta doctoriță a rostit un discurs aiuritor: „vaccinurile COVID-19 nu previn boala, dar vor face omenirea sterilă și ar putea ucide bebelușii alăptați de mamele lor vaccinate; oamenii nu ar trebui să poarte măști, ci ar trebui să se teamă de a fi în preajma persoanelor vaccinate, care ar putea infecta pe alții cu particule de vaccin maligne; populația este spionată în secret cu componente ale vaccinului, care transmit în secret informații fiziologice către Fundația Bill și Melinda Gates, prin intermediul camerelor de pe telefonul mobil. Pentru Northrup, Pandemia este un complot sinistru care urmărește să omoare un procent mare din rasa umană și să transforme supraviețuitorii într-o armată complet controlată de sclavi care nu dețin nimic și care sunt controlați și urmăriți 24/7 peste tot, chiar și în propriile case, pe care bineînțeles nu le vor mai deține.” Milionară!

Ben Tapper. Chiropractor american - chiropraxia este o practică terapeutică bazată pe diagnosticul și tratamentul manipulator al nealinierilor articulațiilor, mai pe românește, trasul pe coloană - influencer de social media, care se prezintă public în mod mincinos a fi medic. Susține în conferințe la care publicul intră cu bilete plătite, că vaccinurile sunt vândute cu forța statelor de către companii. Este cel care a lansat teoria conform căreia „testele PCR, care sunt utilizate pe scară largă în diagnosticarea virusului Corona, au dat rezultate fals pozitive” și că, prin urmare, „Pandemia nu a fost reală, ci inventată”. Susține că „Pandemia este o scuză pentru ca guvernele să controleze populația printr-o pătură de tiranie”. Recent, a făcut parte dintr-un eveniment virtual alături de renumitul teoretician al conspirației David Icke, împreună cu care a susținut teoria conspirației „reptiliene” care „prin intermediul vaccinării vrea să ia controlul omenirii”. În rest, conferențiază și consiliază pe bani, potrivit unor tarife fixe.

Kevin Jenkins. Activist anti-vaccin american, CEO al grupului anti-vaccinare Urban Global Health Alliance.  Este asociat în aparițiile publice și în exploatarea financiară a teoriilor conspirației legate de Pandemie și de vaccinare cu Robert F. Kennedy. Jr. Jenkins numește vaccinurile a fi o „Conspirație menită a elimina anumite categorii etnice” și este co-fondator al Freedom Airway & Freedom Travel Alliance, o companie fondată la sfârșitul anului 2020, care asigură contra cost membrilor să călătorească în întreaga lume cu eludarea carantinelor, a vaccinărilor și a altor măsuri de combatere a Pandemiei.

Cea mai potrivită concluzie a acestui studiu îi aparține dr. Jennifer Nuzzo, DrPH, SM, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, co-semnatara introducerii care prefațează Raportul întocmit de Center for Countering Digital Hate: „Nu mă îndoiesc că dezinformarea ne-a costat zeci de mii, dacă nu sute de mii de vieți – oameni care nu au reușit să se protejeze pentru că au fost convinși să nu creadă în virus. Avem un vaccin care poate preveni decesele și spitalizările. Faptul că oamenii nu se vaccinează, pentru că sunt convinși că vaccinurile sunt dăunătoare pentru ei, este o tragedie umană a cărei amploare este greu de descris.”

Bani, bani, bani, de 12 ori bani! Pentru cei 12 autori ai celei mai grave dezinformări a acestui început de mileniu nu contează veritabilul genocid pe care l-au provocat. Toți sunt mânați de un singur scop, acumulările financiare uriașe. Prețul sufletesc nu contează. Ar conta, dacă ar avea așa ceva. Cel mai probabil, se ghidează după principiul oricărui escroc: „Cineva trebuie să facă bani pe urma proștilor”. Chiar cu prețul vieții „proștilor”? Ei bine, da!