Evenimentul Zilei > EVZ Special > După 14 luni de chin, n-a mai avut resurse ca să lupte cu coronavirusul și a murit. Pacientul care a trăit în Infern
După 14 luni de chin, n-a mai avut resurse ca să lupte cu coronavirusul și a murit. Pacientul care a trăit în Infern

După 14 luni de chin, n-a mai avut resurse ca să lupte cu coronavirusul și a murit. Pacientul care a trăit în Infern

Un englez s-a infectat cu coronavirus, și a încercat să supraviețuiască timp de 14 luni. A stat la Terapie Intensivă, dar în cele din urmă a abandonat lupta.

A murit pacientul care a avut nevoie de cel mai lung tratament după ce s-a infectat cu coronavirus. Este vorba despre englezul Jason Kelk, în vârstă de 49 de ani, care contractase boala anul trecut, în luna martie. Și a stat timp de 14 luni la Terapie Intensivă. Ultimele clipe le-a trăit alături de familia sa, după cum anunță news.sky.com. Practic, el a ales să nu mai continue tratamentul.

S-a infectat cu coronavirus și a murit după 14 luni

Sue Kelk, soția celui dispărut, a făcut tristul anunț, vineri seară, pe contul de Facebook. „Cu o mare durere în suflet sunt nevoită să împărtășesc vestea tristă că Jason a murit liniștit, la St Gemma’s la 12.40pm”, a scris Sue, conform sursei citate. Femeia a declarat pentru Sky News că soțul ei a fost foarte curajos și „nu mai voia să trăiască așa”. A mai adăugat: „El era sufletul meu pereche. Am fost fețele opuse ale aceleiași monede – diferite, dar totuși unite”.

Joi, Sue Kelk anunțase că soțul ei se confruntă cu „încă un alt obstacol” în lupta sa împotriva coronavirusului după ce a contractat o infecție. Luna trecută, soția bolnavului de coronavirus declara că simte cum soțul ei își pierde speranța și nu mai are resurse pentru a lupta ca să supraviețuiască teribilei încercări.

Soția sa a simțit că Jason nu mai are resurse pentru a lupta

Jason începuse să aibă stări din ce în ce mai dese de leșin. „Mă tem că a renunțat”, afirma soția sa. „Mi-e teamă că nu mai crede în el însuți pentru a lupta”, afirma Sue. La un moment dat, pacientul a putut să respire fără să mai fie conectat la aparate. Dar, brusc, starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a avut nevoie, din nou, de ventilație. Mai mult, cu rinichii afectați, a avut nevoie și de dializă.

Înainte ca starea să i se înrăutățească, doamna Kelk spunea că soțul ei a început să bea căni de ceai și să mănânce supă și că folosește Facebook Messenger „practic în fiecare zi”.