Evenimentul Zilei > Actualitate > Droguri cultivate cu hectarul. Românii s-au pus pe treabă „gospodărește”. Video
Droguri cultivate cu hectarul. Românii s-au pus pe treabă „gospodărește”. Video

Droguri cultivate cu hectarul. Românii s-au pus pe treabă „gospodărește”. Video

Doi bărbați, de 52 și 44 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DIICOT.

Cei doi au semănat în comuna Morteni din județul Dâmbovița, nu mai puțin de șase hectare dcu plante  de canabis și au crezut că nu îi va prinde nimeni.

Polițiștii SCCO Dâmbovița și procurorii DIICOT au aflat despre cultura inedită semănată de cei doi bărbați la marginea comunei Morteni și nu le-a venit să creadă că suspecții au fost în stare să cultive droguri pe o suprafață de șase hectare.

„Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

 

Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefești și au  pus  în executare 7 mandate de aducere.

Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă și o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conținut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați.

Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcției Operațiuni Speciale, informează Antena3.

Consumul de canabis au crescut semnificativ în România în ultima perioadă. Totul se întâmplă pentru că, la nivel mondial, stupefiantele grele sunt din ce în ce mai scumpe. Ofiţerii antidrog au confiscat sute de kilograme de canabis, dar de cele mai multe ori descoperă o cultură ilegală într-un apartament, unde sunt câteva plante.