Dräxlmaier Group face o investiție de mari dimensiuni în Republica Moldova

Dräxlmaier Group face o investiție de mari dimensiuni în Republica Moldova

Investiție importantă în Republica Moldova. Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că va acorda un nou împrumut de până la 75 de milioane de euro (80,1 milioane de dolari) pentru producătorul german de componente auto Dräxlmaier Group. Care deține o sucursală și în Basarabia.

Cei de la Dräxlmaier au făcut prima investiție în Moldova în anul 2007. Atunci când a fost deschisă prima hală de producție de cablaje cu aproximativ 300 de angajați, la Chișinău. În prezent, la cele trei fabrici din Bălți, Cahul și Chișinău lucrează peste 5000 de angajați. Producția este livrată pentru Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, Rolls-Royce și VW.

Dräxlmaier Group își consolidează poziția pe piața din Republica Moldova

Actualul împrumut acordat subdiviziunilor Dräxlmaier din Moldova, România și Macedonia de Nord, va servi extinderii capacității de producție a cablajelor de înaltă tensiune și sistemelor de baterii pentru vehicule electrice.

Pe de altă parte, Dräxlmaier va implementa noi programe de formare a competențelor tehnice emergente și, în colaborare cu universitățile locale, programe de ucenicie pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și angajarea personalului instruit în câmpul muncii, după cum anunță ipn.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Republica Moldova se află în plin proces de integrare în UE, iar transformările țării iau avânt. Schimbări esențiale pentru dezvoltarea țării vecine se vor produce în mediul de afaceri. Acolo unde se va putea investi mult mai consistent și mai facil, la nivel de legislație.

Europarlamentarul român, Siegfried Mureşan vorbea, în februarie, despre mediul de afaceri din țara vecină, în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău de Asociația Businessului European.

Organizatorii evenimentului și-au propus să prezinte oportunitățile procesului de integrare a țării vecine în UE și evoluția politicilor publice. În cadrul unei intervenții online, Siegfried Mureșan a afirmat că întărirea sistemului bancar, combaterea spălării banilor, a corupției și reforma justiției sunt esențiale pentru dezvoltarea economică a Basarabiei.

În următorii ani, în RM se vor face simțite standardele europene de viață pentru oameni dar și în materie de predictibilitate pentru dumneavoastră, mediul de afaceri. Acest proces de aderare este un proces care chiar înainte de finalizarea politică și instituțională va aduce beneficii, predictibilitate, stabilitate. Produsele din RM vor fi mereu binevenite în UE. Efectuați acele investiții care sunt necesare pentru ajustarea standardelor produselor cât să aveți succes pe piața UE”, afirma Mureșan.