Evenimentul Zilei > Actualitate > Dramatica schimbare la față a campioanei
Dramatica schimbare la față a campioanei

Dramatica schimbare la față a campioanei

Astra Giurgiu s-a prăbușit inexplicabil în acest sezon al campionatului intern. În primele opt etape, deținătoarea trofeului a pierdut cinci partide și n-a câștigat decât o singură dată

Astra Giurgiu și-a regăsit antrenorul, pe Marius Șumudică, revenit pe banca tehnică la partida cu Gaz Metan Mediaș, în etapa a 8-a a Ligii I.

Însă, la Cluj, campioana en-titre a continuat evoluțiile modeste din acest sezon și a pierdut cu scorul de 0-2 întâlnirea cu medieșenii.

S-au scufundat în subsolul clasamentului

A fost cel de-al cincilea eșec înregistrat de Astra, în acest campionat, în care „alb-negrii” au mai contabilizat două rezultate de egalitate și o singură victorie (cinci puncte). Bilanțul este fără precedent pentru o campioană în exercițiu. Linia de clasament este îngrijorătoare, iar giurgiuvenii au ajuns pe poziția a 12-a.

Practic, în acest moment, doar ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara sunt sub campionii sezonului trecut, dar și ardelenii, și bănățenii au obținut câte o victorie, la fel ca și „astralii”.

Prin comparație, în stagiunea precedentă, cea în care a cucerit primul titlu din istorie, în primele opt runde, Astra adunase 17 puncte (cinci succese, două egaluri și o înfrângere). „La cum jucăm acum, intrăm sigur în play-out, nu ne mai gândim la play-off”, a spus Marius Șumudică