Președintele USR a precizat că, dacă Guvernul va adopta ordonanță pe amnistie și grațiere, în România s-ar putea produce o adevărată revoluție.

Reamintim că Liviu Dragnea a făcut apel, duminică seară, în Consiliul Național al PSD, la premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Justiție Tutdorel Toader, să urgenteze problema amnistiei și grațierii: „Ocupați-vă odată de acest subiect pentru că justiția trebuie resetată”, a punctat Dragnea.

În acest context, Dan Barna s-a declarat îngrijorat de declarațiile lui Dragnea, precizând că o ordonanță pe amnistie și grațiere va duce România către o revoluție: 

„Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie. În urmă cu trei zile, am avut prima şi ultima tentativă de a obţine nişte garanţii de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregateşte şi a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât şi ministrul justiţiei ne-au asigurat că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriasă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european”, a declarat Dan Barna, într-un comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Te-ar putea interesa și: