De asemenea, apărătorii au cerut suspendarea și anularea componenței noilor completuri de 5 magistrați, stabilite în noiembrie, prin tragere la sorți, menționand că ICCJ ar fi trebuit să aștepte motivarea Curții Constituționale.

La începutul fiecărui an, la propunerea președintelui sau a vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, Colegiul de conducere aprobă numărul și compunerea completurilor de 5 judecători, este articolul care se doreste a fi explicat de CCR.

Solicitările au fost făcute în dosarul în care Liviu Dragnea contestă componența completului de 5 judecători în care a fost condamnat, in prima instanta, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

În luna octombrie, completurile de la instanța supremă au fost contestate pe două căi, atât la Curtea Constituțională, cât și printr-un proces în contencios, la Curtea de Apel București. Între timp, a venit pronunțarea Curții Constituționale, care a contestat un conflict între puterile statului, și ca urmare, imediat ICCJ a decis să tragă din nou la sorți completurile de 5 judecători,  s-au format noi completuri, astfel că inclusiv procesul care îl vizează pe Liviu Dragnea va fi judecat de noi judecători