Evenimentul ZileiPoliticaDezvăluirile Vioricăi Dăncilă: „Dragnea avea o mare frustrare”. Ce-l nemulțumea pe liderul PSD

Dezvăluirile Vioricăi Dăncilă: „Dragnea avea o mare frustrare”. Ce-l nemulțumea pe liderul PSD

Dezvăluirile Vioricăi Dăncilă: „Dragnea avea o mare frustrare”. Ce-l nemulțumea pe liderul PSD
Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, avea o mare frustrare pentru că nu putea ajunge premier și, astfel, nu putea conduce guvernul de la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea avea o mare frustrare pentru că nu putea fi prim-ministru. Fostul lider al PSD suferea enorm de mult pentru că nu putea conduce guvernul României din fotoliul de la Palatul Victoria.

Fostul premier Viorica Dăncilă a povestit acest lucru în cartea – interviu pe care urmează să o lanseze în curând. În volumul „Viorica Dăncilă – Partea ei de adevăr”, ce va fi lansată în perioada următoare, fostul premier vorbește despre relația cu Liviu Dragnea. Despre cum s-au cunoscut, pe vremea când activau în partide diferite, și cum au ajuns să colaboreze

Viorica Dăncilă a relatat că Liviu Dragnea era foarte nemulțumit din cauză că nu putea fi premier, conform Libertatea.

Dragnea avea o mare frustrare

Fostul lider al PSD se credea îndreptățit să ocupe funcția în calitate de președinte al PSD.

„Liviu Dragnea, dincolo de problemele pe care le-a avut pe justiție, era un foarte bun organizator și un bun cunoscător al administrației publice. Cred că ar fi fost un prim-ministru bun. Nu era vina mea, de fapt, nu era vina nimănui că nu a putut să devină prim-ministru. Cred că din această cauză s-a consumat foarte mult. De multe ori a avut ieșiri care arătau că este nemulțumit din cauza acestui aspect”, a relatat Viorica Dăncilă.

Fostul premier al PSD a mai povestit, în cartea sa, că acest frustrări și-au pus amprenta asupra comportamentului lui Dragnea. În timp acesta s-a schimbat și a început să ia decizii de unul singur, fără să se mai consulte cu alți lideri din partid.

„La început nu era așa. Târziu s-a schimbat. Cred că a fost și acea frustrare a faptului că și-a dorit să fie premier și nu a putut, totuși, să acceadă în această funcție”, a mai spus Viorica Dăncilă în carte.

Viorica Dăncilă, premier PSD după Liviu Dragnea

La începutul anului 2018, Viorica Dăncilă a devenit al treilea premier PSD, după ce partidul a câștigat alegerile din 2016. A fost desemnată la propunerea lui Liviu Dragnea, după ce partidul schimbase, deja, doi prrmieri, pe Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Ea s-a aflat la conducerea guvernului până în toamna anului 2019, când a fost înlăturată prin moțiune de cenzură. La scurtă vreme după demiterea guvernului său, Viorica Dăncilă a candidat împotriva lui Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale. Ea a pierdut în turul al doilea, în fața actualului președinte.

Ulterior, la scurtă vreme, avea să piardă și conducerea PSD, partid a cărui conducere a preluat-o după condamnarea lui Dragnea.


Accesează: