Dragnea a fost citat în urmă cu câteva zile de procurorul DNA care se ocupă de Dosarul Teldrum, urmând să fie informat de punerea în mişcare a acţiunii penale. El a fost adus de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia.

Conform procedurii, punerea în mișcare a acțiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic. Vezi, de exemplu, cazul valizei Tel Drum.

Video:

https://epochtimes-romania.com/news/dragnea-scos-din-celula-de-la-rahova-si-adus-la-dna-va-fi-inculpat-intr-un-dosar-penal—302606

 

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea – în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman – a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu autorităţile naţionale, scrie The Epoch Times.

Într-o discuție purtată joi seara cu jurnalista Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri explozive despre situația în care se află, dar și despre mutările din politica românească.

Liviu Dragnea a atacat voalat actuala conducere a PSD în primul interviu dat din închisoare și difuzat (prima parte) de Realitatea PLUS. Dragnea a spus că „dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală” și a spus că a fost condamnat nevinovat în dosarul angajărilor fictive.