Evenimentul Zilei > Social > Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul. Capacitatea de vaccinare va fi mărită cu 50%
Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul. Capacitatea de vaccinare va fi mărită cu 50%

Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul. Capacitatea de vaccinare va fi mărită cu 50%

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că accelerarea capacitătii de vaccinare va ajuta România să învingă mai repede pandemia.

Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că, în cursul acestei săptămâni, capacitatea de vaccinare se va mări, iar timpul pe care va trebui să-l aștepte oamenii se va reduce semnificativ.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, principala piedică pe care a întâmpinat-o România în vaccinarea oamenilor au fost tranșele de vaccinuri alocate periodic.

Astfel, pentru a avea o campanie de vaccinare fluidă şi pentru ca oamenii să îşi primească doza pentru care au fost programați s-au adoptat soluții de a mări capacitatea de vaccinare.

„Nu ne dorim să dezorganizăm campania de vaccinare. Ea trebuie să îşi mențină coerența. Începând din această săptămână se va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet, în fiecare centru prin faptul că va creşte numărul de persoane programate pe flux.

Așteptarea pentru vaccinare va deveni mai mică

Timpul de aşteptare pe listă de va reduce considerabil, pentru că un număr mai mare de persoane vor fi preluate din lista de aşteptare şi vor fi alocate către programare”, a spus, pentru Antena 3, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Câți oameni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost administrate 51.370 doze de vaccin, anunță Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Dintre cele peste 51.000 de persoane cărora le-a fost administrat vaccinul, 43.451 au primit Pfizer, 3.976 – AstraZeneca şi 3.943 cu Moderna.

Câte persoane s-au vaccinat în România

România a început campania de vaccinare în data de 27 decembrie 2020, iar pâna în momentul de față au fost vaccinate 2.132.024 de persoane, dintre care 905.042 au primit o doză şi 1.226.982 şi pe cea de-a doua.

Au fost folosite până acum 3.359.006 de doze de vaccin.

De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 11.252 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.110 de tip local şi 10.142 de tip general.