Evenimentul Zilei > International > Două persoane au fost împușcate mortal în centrul Parisului. Motivul pentru care polițiștii au deschis focul
Două persoane au fost împușcate mortal în centrul Parisului. Motivul pentru care polițiștii au deschis focul

Două persoane au fost împușcate mortal în centrul Parisului. Motivul pentru care polițiștii au deschis focul

Un incident foarte grav a avut loc în centrul Parisului, acolo unde două persoane aflate într-o mașină au fost împușcate mortal de oamenii legii. O alta a fost rănită și a ajuns de urgență la spital.

Incidente petrecut în capitala Franței, la finalul alegerilor prezidențiale. Polițiștii au deschis focul asupra unei maşini în centrul Parisului, ucigând două persoane şi rănind alta, au anunţat radioul France Info şi ziarul Le Figaro, citate luni de Reuters.

Motivul pentru care polițiștii francezi au tras asupra unei mașini suspecte din centrul Parisului

Incidentul, petrecut în timpul nopţii, a avut loc în apropiere de Pont Neuf din capitala franceză. Poliţiştii au observat iniţial maşina conducând pe partea greşită a drumului şi au încercat să o verifice, potrivit relatărilor media franceze.

De asemenea, BFM TV a mai raportat că Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN) franceze cercetează incidentul, după cum informează Agerpres.

Emmanuel Macron, victorios în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze de duminică în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen, a declarat că votul alegătorilor care au ales să blocheze Adunarea Naţională îl obligă în anii ce vor urma şi a afirmat că va fi preşedintele tuturor.

Emmanuel Macron a câștigat un nou mandat prezidențial

„Ştiu că mulţi din compatrioţii noştri m-au votat astăzi nu pentru a susţine ideile pe care eu le susţin, ci pentru a le bloca pe cele de extremă dreapta. Vreau să le mulţumesc şi ştiu că am o datorie faţă de ei în anii ce vor veni”, a declarat preşedintele din Hexagon în timpul unui discurs în faţa susţinătorilor săi adunaţi pentru a sărbători victoria la Turnul Eiffel din Paris.

„Va trebui să fim binevoitori şi respectuoşi pentru că ţara noastră este împovărată de atâtea îndoieli, de atât de multe diviziuni”.”Nimeni nu va fi lăsat pe marginea drumului. Va depinde de noi să lucrăm împreună pentru a realiza această unitate care ne va permite să trăim vieţi mai fericite în Franţa. Anii care vor urma cu siguranţă nu vor fi liniştiţi, dar vor fi istorici. Nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tuturor”, a mai spus Macron.