Evenimentul Zilei > Economie > Două mari companii au ajuns la un contract de zile mari! Romgaz a clarificat. Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră
Două mari companii au ajuns la un contract de zile mari! Romgaz a clarificat. Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Două mari companii au ajuns la un contract de zile mari! Romgaz a clarificat. Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

ExxonMobil Exploration and Production România Limited vor semna un contract care va da lovitura în toată lumea. Romgaz a explicat de ce se întârzie semnarea acestui document care va schimba soarta României.

Romgaz a explicat motivul pentru care ExxonMobil Exploration and Production România Limited nu au finalizat contractul.

Explicația oferită de Romgaz

Semnarea contractului de vânzare-cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production România Limited încă nu a avut loc, motivat de necesitatea de a clarifica anumite detalii de implementare. Vom continua să informăm piaţa şi investitorii pe măsură ce noi informaţii vor deveni disponibile”, se menţionează într-un raport remis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Romgaz avea în plan ca toate actele fie terminate la începutul anului 2022, dar problemele nu i-au lăsat să se bucure de reușită.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Romgaz a aprobat în data de 10 decembrie, la a doua convocare, preluarea participaţiei de 50% deţinută de ExxonMobil la proiectul de gaze de mare adâncime Neptun Deep, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

În şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Romgaz a fost aprobată tranzacţia de achiziţie de către Societate a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production România Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, se arată în documentul menţionat.

Contractele anului 2022

Urmează finalizarea contractului de vânzare-cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production România Limited care urmează a fi încheiat de Romgaz, în calitate de cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production România Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production România (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production România (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production România (Călifar) Limited şi ExxonMobil Exploration and Production România (Nard) Limited, în calitate de vânzători.

În şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor a fost aprobată contractarea de împrumuturi de la orice instituție de credit, în valoare totală de 325 milioane euro, în vederea acoperirii unei părţi din preţul tranzacţiei de achiziţie de către Romgaz a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production România Limited, potrivit stiripesurse.