Evenimentul Zilei > Actualitate > Doua cutremure semnificative in Romania
Doua cutremure semnificative in Romania

Doua cutremure semnificative in Romania

Există o activitate seismică îngrijorătoare în România, dar și în alte locuri de pe suprafața globului. Coroborată cu o activitate vulcanică în creștere și cu o fluidizare a lavei subterane. Sunt fenomene naturale ce pot fi catastrofale, dar care nu se știe ce urmări pot avea, sau care sunt cauzele.

Dupa cum anunță INFP, in noaptea trecută au avut loc două cutremure, considerate semnificative pe scara Richter. La ora 00:05:08 a fost un cutremur de gradul 4,1, iar ora 05:23:30 a fost un cutremur de 3,8 grade pe scara Richter-Gutenberg. USGS dă magnitudinea de 4,4 grade pentru primul cutremur.

Ca notă personală trebuie să menționez că am simțit primul cutremur, cel de 4,4 grade, cu câteva minute înainte cățelușele mele au început să urle ca lupii, ca atunci cânt trece o salvare cu sirena în funcțiune. Ambele cutremure, primul la 70 km adâncime, cel de al doilea la 107 km, au avut ca epicentru Aleea Cutremurelor din Vrancea, ”peste deal” de reședința mea din Prahova submontană.

O să revin altă dată cu clasificare cutremurelor, pentru că, se pare, presa exagerează, ca întotdeauna. Mereu este câte un cutremur ”puternic” care, vai are doar 2,8 grade!